Navigacija

Prof. dr Biljana Antunović izabrana za predsjednika Upravnog odbora

UNIBLAktuelnostiNovosti i obavještenjaNagrade

Redovni profesor Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Biljana Antunović izabrana je za predsjednika Upravnog odbora naše visokoškolske ustanove, na 28. sjednici održanoj 31. oktobra 2023. godine.

Dr Biljana Antunović diplomirala je na Odsjeku za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, a doktorsku disertaciju je odbranila na Fizičkom fakultetu Ludvig-Maksimilijan univerziteta u Minhenu. Doktorsko istraživanje u oblasti fizike elementarnih čestica uradila je na Maks-Plank institutu za fiziku u Minhenu. Uradila je i postdoktorsko istraživanje na Maks-Plank institutu za fiziku i DESY institutu, kao član kolaboracija eksperimenata iz oblasti fizike elementarnih čestica H1 i ATLAS tokom 2007. i 2008. godine.

Od 2004. do 2006. bila je zaposlena kao saradnik na Odsjeku za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne gore, a tokom 2005/2006. bila je angažovana kao honorarni saradnik u nastavi na Fizičkom fakultetu Ludvig-Maksimilijan univerziteta u Minhenu. Na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom  fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci zaposlena je od 2009. godine, a nastavu je izvodila na više članica naše visokoškolske ustanove.

Od 2019. godine učesnik je međunarodne kolaboracije DARWIN kao član istraživačke grupe Instituta za nuklearne nauke Vinča. Objavila je više od 120 bibliografskih jedinica, među kojima dva udžbenika i naučnu monografiju, te značajan broj naučnih radova u vodećim svjetskim časopisima.

Izlagala je na međunarodnim naučnim konferencijama i učestvovala u međunarodnim naučno-istraživačkim i obrazovnim projektima, te nacionalnim stručnim projektima. Recenzent je u međunarodnim naučnim časopisima od kojih su dva indeksirana, nacionalnim naučnim časopisima, te je aktivan član programskih i organizacionih odbora naučnih i stručnih konferencija. Jedan je od autora, odnosno koautora naučnih radova sa najvećim brojem citata, te sa h-indeksom 56 zauzima drugo mjesto na Univerzitetu u Banjoj Luci i treće u BiH.

U periodu od jula do decembra 2015. godine bila je rukovodilac Studijskog programa geodezija, a od februara do septembra 2016. godine v. d. prodekana za naučnoistraživački rad i razvoj Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta. Dužnost prorektora za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci uspješno je obavljala od oktobra 2016. do marta 2022. godine. Za ostvarene vrhunske rezultate u oblasti obrazovanja i nauke dobitnik je Zlatnog grba Grada Banja Luka 2018. godine.

Izvor: UNIBL

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12931/large_prod-dr-biljana-antunovic.jpg