Navigacija

Studije drugog ciklusa

Uslovi upisa na studijski program drugog ciklusa Geodezija su: 
1) završene studije prvog ciklusa odgovarajućeg studija i ostvarenih 240 ECTS ili završene integrisane petogodišnje studije (ekvivalentno 300 ECTS), 
2) i položen prijemni ispit
Prijemni ispit se polaže iz oblasti koje su izučavane na prvom ciklusu SP Geodezija. Maksimalan broj ostvarenih bodova na prijemnom ispitu je 50. Maksimalan broj ostvarenih bodova sa prvog ciklusa studija je 50.

Uslovi upisa na studijski program drugog ciklusa Građevinarstvo su: 
1) završene studije prvog ciklusa odgovarajućeg studija i ostvarenih 240 ECTS ili završene integrisane petogodišnje studije (ekvivalentno 300 ECTS), 
2) i položen prijemni ispit.
Prijemni ispit se polaže iz oblasti koje su izučavane na prvom ciklusu SP Građevinarstvo. Maksimalan broj ostvarenih bodova na prijemnom ispitu je 50. Maksimalan broj ostvarenih bodova sa prvog ciklusa studija je 50.

Uslovi upisa na studijski program drugog ciklusa Arhitektura i urbanizam su: 
1) završene studije prvog ciklusa arhitekture sa ostvarenih 240 ECTS ili završene integrisane petogodišnje studije arhitekture (ekvivalentno 300 ECTS), 
2) i položen prijemni ispit
Prijemni ispit je test iz Opšte kulture i informisanosti. Maksimalan broj ostvarenih bodova na prijemnom ispitu je 50. Maksimalan broj ostvarenih bodova sa prvog ciklusa studija je 50.

Uslovi upisa na kombinovani studijski program drugog ciklusa Energetska efikasnost u zgradarstvu su: 
1) završene studije prvog ciklusa odgovarajućeg studija (Arhitektonsko-građevinsko-geodetski ili Mašinski fakultet) i ostvarenih 240 ECTS ili završene integrisane petogodišnje studije (ekvivalentno 300 ECTS). 
2) nema prijemnog ispita

Pri rangiranju kandidata ukupan broj bodova će se dobiti na osnovu prosječne ocjene tokom četvorogodišnjeg/petogodišnjeg studija i ocjene pojedinih predmeta koji se uzimaju u obzir za kombinovani studij drugog ciklusa. 

Slike

  • /uploads/attachment/strana/1263/building-relflections.jpg