Navigacija

Prijem povodom Dana Republike i Svetog Save

UNIBLAktuelnostiNovosti i obavještenja

Prijem na Univerzitetu u Banjoj Luci povodom Dana Republike Srpske i Svetog Save održan je 27. januara 2023. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

,,U vremenu iza nas imali smo snažnu podršku Republike Srpske, a tako će ostati i u daljem periodu. Koliko je značajna ta podrška, siguran sam da znate, od osnivanja fakulteta do poboljšanja uslova rada i studentskog standarda, u svemu tome smo imali nesebičnu podršku republičkih vlastiˮ, kazao je rektor Gajanin.

,,Ono što je važno za nas u oblasti visokog obrazovanja jeste da smo upravo zahvaljujući trudu i zalaganju Republike dobili ovaj Univerzitetski grad, gdje smo, pored postojeće infrastrukture, gradili i gradimo nove objekteˮ, naveo je Gajanin.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske dr Željko Budimir istakao je da Srbi, slaveći Svetog Savu, prave most između duhovne i intelektualne tradicije.

,,Ono što je potrebno svim univerzitetima i svim školama je da slavimo ljude koji su postavili temelje prosvetiteljstva i visokog obrazovanja, a to je svakako ličnost Svetog Saveˮ, naveo je ministar Budimir.

On je istakao da je važno poslati poruku zajedništva ali i podsjetiti na vrijednosti za koje su se borili preci – za društvo, obrazovanje i kompletnu zajednicu.

Tokom ovog prijema, o životu i djelu Svetog Save u svojoj besjedi govorio je dr Nikola Ožegović, viši asistent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Prijemu su, pored rektorskog tima, predstavnika resornog ministarstva, članova Senata i Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci, te članova Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Savjeta za visoko obrazovanje, prisustvovali i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, Unije studenta Republike Srpske, šefovi studijskih programa, sekretari članica Univerziteta, ali i brojni nastavnici i saradnici naše visokoškolske ustanove. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12270/AGGF_prijem_5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12270/AGGF_prijem_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12270/AGGF_prijem_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12270/AGGF_prijem_2.jpg