Navigacija

Arhitektonski konkurs za Dječiju kuću u Senegalu (Afrika)

AktuelnostiArhitekturaNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFKonkursi

Tema arhitektonskog konkursa je dizajn Dječije kuće u Africi (Senegal), sa ciljem unapređenja zdravlja i ishrane ranjive strukture korisnika. Konkurs takođe ima za cilj da pokrene karijere novih arhitektonskih talenata, da podigne svijest međunarodne zajednice o pitanju rastućih problema i da podrži humanitarne projekte. Prihod od konkursa će u potpunosti biti namijenjen dobrotvornim projektima organizacije Balouo Salo i izgradnji pobjedničkog projekta.

 

Pobjednik će dobiti 5.000 evra + stažiranje u Kengo Kuma & Associates (Japan) + učešće u procesu izgradnje u humanitarnom programu. Drugi pobjednički tim će dobiti 2.000 evra i stažiranje u Mario Cucinella Architects (Italija). Treći tim će dobiti 1.000 evra i praksu u SBGA | Blengini Ghirardelli (Italija).

 

Prijedloge će ocjenjivati međunarodni žiri u sastavu: Kengo Kuma (KKAA), Mario Cucinella (MCA), Agostino Ghirardelli (SBGA), Benedetta Tagliabue (EMBT), Mphethi Morojele (MMA), Alice Dietsch (ALA), Giuseppe Mazzaglia ( MVRDV), Sharon Devis, Ligia Nunes (ASF International), Saad El Kabbaj, Driss Kettani, Mohamed Amine Siana i naučni odbor.

 

Registracija je otvorena 15. januara, a više informacija se može dobiti na zvaničnom sajtu (https://www.kairalooro.com/). U prilogu je najava na engleskom.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11375/Djecija_ku%C4%87a.jpg

Fajlovi