Navigacija

AP 7_nastavak nastave_01

Oglasna pločaArhitekturaArhitektonsko projektovanje 7 - AP7

Dragi studenti,

nadam se da ste svi dobro, i da ste se privikli na nove uslove života. 

Ja se nisam upustila u sve ove onlajn platforme za video konferencije pa ne mogu ljepo s vama "popit kafu" i uspostavit bilo kakvu "normalnost", ali moguće da ćemo i to probati uskoro. Mnogi se javljaju da ste bez materijala, bez kompjutera, bez dobrog interneta...moraćemo svi da prihvatimo te nove okolnosti i da učinimo najbolje od njih" :) Radite i radimo sa dostupnim!

 

Mislim da je vrijeme da se vratimo semestralnim zadacima, jer na vidiku nema nekog izvjesnog kraja krize. Vjerujem da ćemo se snaći, premda nastava iz projektovanja nikada i nigdje nije bila u potpunosti na daljinu...Jasno vam je da to znači mnogo ozbiljnijeg individualnog rada i istraživanja :), no! Nije da se toga plašimo, zar ne!?

 

...stoga bih vam za početak polako postavljala materijal za izučavanje i lekcije/predavanja o važnim temama, a probaćemo i sa onlajn druženjima.

Ja bih sugerisala da skupa probamo raditi i na semestralnim grafičkim zadacima, premda će karakter vježbi biti drugačiji od uobičajenog, tj. davaću vam literaturu i predavanja, a vi u odnosu na svoje angažovanje umjesto vježbi individualno radite te tražite konsultacije sa nekom od nas tri (prema grupama). 

 

Dinamika:

1. korak (koji je većina prošla na neki način) bio je odlazak na lokaciju, snimak lokacije i prvi utisci (slobodno napravite folder i podijelite, punite skupa sa panoramama...podloge sam sve okačila na drajv prvi čas)

2. korak bila je analiza primjera, te razmatranje potencijala i mogućnosti lokacije 

...

Kako bismo došli do programsko-prostornog koncepta neophodno se upoznati sa osnovnim pojmovima i šemom u hotelima.

Ja ću da vam snimim svoje predavanje na temu osnovnih funkcionalnih zona u hotelima,a do tada izučite ovu malu skriptu na drajvu:

https://drive.google.com/file/d/1FVENLXwPdjVu7r6jjYQosbImmARlDi_5/view?usp=sharing

 

U narednom mejlu šaljemo podjelu po grupama, kako bi svako imao jednu od nas tri (Anita, Maja i ja) za komunikaciju. 

 

Do sljedećeg mejla!