Navigacija

Naša priča za primjer iz dalekog Japana

Međunarodna saradnjaUNIBLKonferencije i skupoviAktuelnostiNagrade

Da su snaga pojedinca i važnost  usavršavanja ,,pasoš” za naše bolje sutra, pokazala je docent dr Bojana Grujić sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci na svjetskoj konferenciji YSRM2019 & REIF2019 (Young Scholars' Symposium on Rock Mechanics and International Symposium on Rock Engineering for Innovative Future), za naučnike i istraživače u oblasti inovacionih tehnologija i geotehničkog inženjerstva.

Konferencija je održana od 01. do 04. decembra 2019. godine, na Okinavi, u Japanu, a doc. dr Grujić je u zid uspjeha Univerziteta u Banjoj Luci ugradila zlatnu plaketu, osvojivši prvu (A) nagradu ,Scholarship Award, i time doprinijela razvoju i promociji našeg Univerziteta u svijetu. Između više od 500 pristiglih radova i naučnika iz različitih krajeva svijeta na pomenutu konferenciju, doktor Grujić je učestvovala sa radom pod nazivom: “Razvoj numeričkog modela za predviđanje i smanjenje geohazarda - studija slučaja: rudnik kamene soli u Tuzli”.

Ovdje nije kraj uspjehu, jer je doktor Bojana Grujić tokom prethodnih godina kao i tokom 2019. godine pokazala izvanredne rezultate svog naučno-istraživačkog rada. Na konkursu za postdoktorsko istraživanje u Japanu, na kome je bilo prijavljeno ukupno 1247 kandidata (doktoranada) iz cijelog svijeta, od čega je predviđeno svega 110 nagrada i to 33 za oblast inženjerstva, Bojana se i ovaj put predstavila u najljepšem svjetlu i nagrađena je nagradom za postdoktorsko istrazivanje, koje upravo završava na Univerzitetu Yamaguchi, u Japanu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8898/Bojana_Grujic_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8898/Bojana_Grujic_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8898/Bojana_Grujic_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8898/Bojana_Grujic_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8898/Bojana_Grujic_5.jpg