Navigacija

Otvaranje ASK018 Banja Luka

Međunarodna saradnjaKonferencije i skupoviAktuelnostiArhitekturaSavez Studenata AGGFStudentska mobilnost

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci je domaćin Arhitektonskog studentskog kongresa ASK018 Banja Luka u periodu od 25.-29. aprila 2018. godine. Tom prilikom Fakultet će ugostiti studenate i njihovie mentora iz različitih gradova sa teritorije nekadašnje Jugoslavije. ASK je godišnje okupljanje studenata i profesora arhitekture sa prostora nekadašnje Jugoslavije s ciljem razmjene znanja, iskustva, promišljanja i pristupa u rješavanju različitih arhitektonskih zadataka na određenu temu.

Tema ovogodišnjeg Kongresa je IGRA. Kako bismo što bolje razumjeli gradski prostor, način na koji se on (ne)koristi, njegovu svrhu, nedostatke, prednosti i elemente od kojih je sadržan moramo mu pristupiti spontano, bez osuđivanja i predrasuda. Moramo mu prići sa stanovišta djeteta koje svaki prostor pretvara u poligon, u igralište, u mjesto zabave i kreativnog korišćenja. U igru. Metodologija igre je vrsta mehanizma koji nam daje mogućnost 'baratanja' gradskim prostorom, omogućava njegovo dekomponovanje i ponovno sastavljanje kao novog kvalitetnijeg prostora za novu igru.

Značaj Arhitektonskog studentskog kongresa ogleda se, ne samo u povezivanju studenata i profesora, već i u razmjeni iskustava, ideja, informacija, načina rada i promišljanja budućih arhitekata sa prostora bivše Jugoslavije. To je itekako bitan segment kongresa, jer upravo takav način usavršavanja i međusobnog razvoja daje ogroman doprinos u procesu urbane i društvene obnove svih zemalja regije. 

Stoga nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na otvaranje ovogodišnjeg Arhitektonskog studentskog kongresa ASK018 Banja Luka, koje će se održati u srijedu 25.04.2018. god. u pozorišnoj sali gradskog pozorišta Jazavac, dvorana Obilićevo, sa početkom u 19.00 časova.

S poštovanjem,

Organizacioni tim Arhitektonskog studentskog kongresa ASK 2018 Banja Luka

FB: https://www.facebook.com/ask018banjaluka/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/ask018bl/
ISSUU: https://issuu.com/ask018

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6106/ask_2018_2.png