Navigacija

ARHITEKTONIKA

Oglasna pločaArhitekturaArhitektonsko projektovanje 12 - AP12Arhitektonsko projektovanje 13 - AP13Humaniziranje izgrađene okoline - HO-I

Dragi studenti,

Ipak imamo tadatak za idući čas. Kako se bavimo pitanjima egzistencijalno.afektivnih kvaliteta prostora iz diskursa psihologije, nalazim za neophodno da se ipak uvedete u terminologiju putem jedne knjige. U pitanju je Juhani PalasmaThe Eyes of the Skin. Vaš zadatak je da proučite ili čak pročitate tu knjigu do četvrtka. Dok čitate potrebno je napraviti zapis strukture, osnovnih pojmova, i nekoliko vaših ilustracija (desetak). Zapis se radi na A4 bijelom papiru.

Podsjećam vas da nam je u prvoj fazi (do aprila) cilj da proučimo metodologiju, da je skiciramo, probavamo i istražujemo. Forme u kojoj ćemo to istraživanje sprovoditi prostoriće se kroz medije, crteža, fotografije, skice i makete. Stoga molim vas da na časove nosite potreban pribor. 

I da vas podsjetim da ste u obavezi imati fasciklu u kojoj slažemo urađene materijale na A4. Također vas podsjećam da ste u obavezi na času praviti "zapis" predavanja.

Do četvrtka, srećno, Diana