Navigacija

Otvorena rekonstruisana saobraćajnica, počela naplata ulaska vozila u Univerzitetski grad

UNIBLAktuelnostiNovosti i obavještenja

Rekonstruisani dio saobraćajnica i sistem za naplatu ulaska motornih vozila u zaštićeno područje Univerzitetski grad zvanično su otvoreni 3. septembra 2024. godine.

,,Cijena dnevne ulaznice za ulazak putničkih motornih vozila u Univerzitetski grad je pet KM, dok je cijena ulaznice za minibus 10 KM, a autobusi će dnevnu ulaznicu plaćati 20 KM. Mjesečna ulaznica za ulazak svih vrsta motornih vozila iznosi 40 KM”, navodi rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin.

Kako je objasnio rektor, prema odluci Upravnog odbora Univerziteta, od plaćanja ulaza biće oslobođeni zaposleni i studenti Univerziteta u Banjoj Luci, radnici Studentskog centra „Nikola Tesla”, kao i korisnici poslovnih prostora i službe dostave.

,,Sva sredstva koja se zarade od naplate ulaznica motornih vozila biće uplaćivana na račun Univerziteta u Banjoj Luci i koristiće se za zaštitu, razvoj i unapređenje Univerzitetskog grada”, objasnio je rektor.

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske doc. dr Željko Budimir rekao je da će rekonstruisana saobraćajnica i sistem za naplatu ulaska motornih vozila u zaštićeno područje Univerzitetskog grada značajno doprinijeti povećanju bezbjednosti unutar Univerzitetskog grada.

,,Tragičan događaj u beogradskoj Osnovnoj školi `Vladislav Ribnikar` bio nam je znak da moramo povećati bezbjednost i kontrolu onih koji ulaze i izlaze u zaštićeno područje, a prvi korak je ova nova saobraćajnica i postavljanje naplatne rampe na ulaz”, rekao je Budimir, te naglasio da se Univerzitetski grad nastavlja razvijati.

Važno je naglasiti da je rekonstrukcija dijela saobraćajnica u Univerzitetskom gradu izvršena sredstvima koje je za tu namjenu obezbijedila Vlada Republike Srpske. Vrijednost izvedenih radova na rekonstrukciji dijela saobraćajnica u Univerzitetskom gradu iznosi 198.055,26 KM, dok je vrijednost i montaža opreme za naplatu ulaska motornih vozila 21.937,50 KM.

Događaju su, pored rektora Gajanina i ministra Budimira, prisustvovali i prorektori Univerziteta prof. dr Dalibor Kesić i prof. dr Milica Balaban, kao i generalni sekretar mr Đorđe Markez.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13507/large_s-slika-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13507/large_s-slika-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13507/large_s-slika-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13507/large_s-slika-4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13507/large_s-slika-5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13507/large_s-slika-6.jpg