Navigacija

Studijska posjeta Splitu

AktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFStudentska mobilnost

Više od stotinu studenata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci posjetilo je Split u ponedjeljak, 13. maja 2024. godine. Ovu jednodnevnu ekskurziju organizovao je Savez studenata AGGF-a uz velikodušnu podršku i sufinansiranje iz donatorskih sredstava Inteza San Paolo banke dd, Bosna i Hercegovina.

Nakon završetka aprilskog ispitnog roka, ova jednodnevna ekskurzija predstavljala je idealan način za odmor i odmak od fakultetskih obaveza. Prvobitno je bilo planirano da putuje 50 studenata, ali zbog izuzetno velike zainteresovanosti, broj učesnika je povećan na 106.

Tokom boravka u Splitu, studenti su imali priliku da razgledaju brojne arhitektonske i kulturno-istorijske znamenitosti ovog prelijepog grada. Posjetili smo Dioklecijanovu palatu, jednu od najbolje očuvanih rimskih građevina na svijetu i upisanu na listu UNESKO-ve svjetske baštine. Osim toga, obišli smo i Pretorijansku gardu, impozantnu Jupiterovu hram, kao i katedralu Sv. Due.

Studenti su takođe uživali u predivnim pogledima sa vidikovca na brdu Marjan, posjetili smo Gradski muzej Splita koji nam je približio bogatu istoriju grada, te razgledali Palaču Papalića. Naravno, nismo propustili ni stadion Poljud, dom čuvenog fudbalskog kluba Hajduk, koji je impresionirao mnoge studente svojom veličinom i arhitekturom.

Nakon razgledanja gradskih znamenitosti, studenti su se opustili u šetnji rivom, uživali u mediteranskim specijalitetima na obali Jadranskog mora, a najhrabriji su iskoristili priliku za kupanje.

Ova ekskurzija je na sve studente ostavila neizbrisiv pozitivan utisak i stvorila lijepa sjećanja. Uskoro nas očekuju i druga putovanja o kojima ćemo vas blagovremeno obavijestiti.

Posebnu zahvalnost za realizaciju studijske posjete Splitu dugujemo Inteza San Paolo banci dd, Banja Luka na velikodušnoj donaciji sredstava, kao i profesoru Miroslavu Malinoviću, koji je svojim trudom i angažovanjem doprinio uspjehu ovog putovanja.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13315/%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13315/%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13315/%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_5.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13315/%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_3.jpg