Navigacija

Konferencija Stepgrad na AGGF-u

Konferencije i skupoviOglasna pločaAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci organizator je i domaćin međunarodne konferencije Savremena teorija i praksa u graditeljstvu – STEPGRAD. Konferencija, 16. po redu, se održava 13. i 14. juna u Banjoj Luci. 

Konferencija STEPGRAD XVI nastavlja tradiciju povezivanja istraživača, nastavnika i stručnjaka iz cijelog svijeta, eksperata građevinarstva, arhitekture, geodezije i srodnih oblasti. Konferencija omogućava interakciju studenata, mladih inženjera i naučnika sa iskusnijim članovima akademske i stručne zajednice u cilju diskusije o savremenim izazovima u graditeljstvu. Objavljeni radovi pružaju uvid u aktuelno naučno i stručno znanje iz računske mehanike, inženjerskih konstrukcija, građevinskih materijala, saobraćajnica, energetske efikasnosti, urbanizma, arhitekture, istorije arhitekture, geodezije, obrazovanja inženjera, itd. 

Zahvaljujući dosljednoj primjeni strogih akademskih normi i kontinuiranom napretku u ostvarivanju kvaliteta i izvrsnosti, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske rangira STEPGRAD u najvišu kategoriju - Međunarodni naučni skup od posebnog značaja. Ove godine, od skoro 90 dostavljenih rukopisa, 74 je prihvaćeno i kategorisano.

Program konferensije je dostupan ovdje.


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13343/Stepgrad.jpg