Navigacija

Učešće SP Građevinarstva na 12. Festivalu nauke

UNIBLAktuelnostiGrađevinarstvoNovosti i obavještenja

Studijski program Građevinarstvo, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci bio je učesnik 12. Festivala nauke koji organizuje Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske.

Ovaj festival privukao je pažnju mališana iz vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola, kao i studenata iz cijele Republike Srpske.

U Univerzitetskom Kampusu, 23. i 24 maja, posjetioci su mogli da vide veliku izložbu eksperimenata u Sportskoj dvorani Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. Svoje učešće uzele su Katedre sa AGGF-a i predstavile se sa eksperimentima i eksponatima. Katedra za Hidrotehniku i Katedra za materijale i konstrukcije zainteresovanim posjetiocima imali su priliku da pokažu sa čim se to bave građevinski inženjeri iz oblasti Hidrotehnike i Konstrukcija.  

Posjetioci su mogli da se upoznaju sa radom ovih Katedri i da saznaju kako rade uređaji za mjerenje protoka kišnih voda, sa mjerenjem nivoa (dubine) vode u rezervoarima (bunarima), da vide osnovne karakteristike kanala sa pragom i ustavom, shvate principe na kojima se zasnivaju metode za određivanje čvrstoće materijala bez razaranja – ultrazvučnim mjerenjima i preko parametara tvrdoće.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13293/AGGF_Festival_nauke__7_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13293/AGGF_Festival_nauke__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13293/AGGF_Festival_nauke__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13293/AGGF_Festival_nauke__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13293/AGGF_Festival_nauke__4_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13293/AGGF_Festival_nauke__5_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13293/AGGF_Festival_nauke__6_.jpg