Navigacija

Inovativne prakse za internacionalizaciju

Međunarodna saradnjaAktuelnostiNovosti i obavještenja

Nastavnici i saradnici Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Nevena Novaković, Anita Milaković, Una Okilj i Igor Kuvač, protekle sedmice su učestvovali u Međunarodnoj sedmici razmjene za osoblje, na Međunarodnom univerzitetu za arhitekturu, u Veneciji (IUAV). 

Događaj pod nazivom Inovativne prakse za internacionalizaciju je okupio učesnike iz Albanije, Rumunije, Poljske, Češke, Francuske, Finske, Izraela, Libana i drugih. Domaćini, Italijani su se potrudili da organizuju vrlo bogat program sa vrhunskim predavačima na teme: Umrežavanja za inovacije u istraživanju, Venecija kroz objekte Univerziteta, Strateške aktivnosti IUAV, Iskustvo virtuelnih laboratorija IUAV, Virtuelna razmjena, Mikrokreditna razmjena i dr. 

Pored ovih, učesnici su imali priliku da posjete Bijenale arhitekture u Veneciji, i brojne druge prateće izložbe, te da imaju iskustvo urbanih šetnji, rutom pejzaža savremenog stanovanja na ostrvu Đudeka ili rutom arhitekture Karla Skarpe, čuvenog venecijanskog majstora. 

Aktivnost je realizovana u sklopu programa Erazmus, akcija KA1, u okviru sporazuma o akademskoj razmjeni nastavnika i saradnika između Univerziteta u Banjoj Luci i Međunarodnog univerziteta za arhitekturu, u Veneciji (IUAV), što doprinosi jačanju kapaciteta Univerziteta u Banjoj Luci, posebno u pravcu ostvarivanja ciljeva iz Strategije internacionalizacije.

GALERIJA fotografija

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12566/20230609_134723.jpg