Navigacija

Naučno-stručni simpozijum „Energetska efikasnost – ENEF 2023ˮ

UNIBLKonferencije i skupoviAktuelnostiNovosti i obavještenja

Naučno-stručni simpozijum „Energetska efikasnost – ENEF 2023ˮ biće održan  26. i 27. aprila 2023. godine u Banjoj Luci.

Svečano otvaranje ovog simpozijuma, koji se organizuje peti put, zakazano je 26. aprila u pametnoj zgradi kompanije ,,Lanakoˮ u Banjoj Luci.

Ovaj skup multidisciplinarnog karaktera organizuju Arhitektonsko-građevinsko-geodetski, Elektrotehnički i Mašinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci uz podršku Saveza energetičara Republike Srpske.

Prvi ENEF održan je u novembru 2013. godine, i od tada se održava svake druge neparne godine. U okviru simpozijuma uvijek su održavana tri pozivna predavanja visoko rangiranih predavača u svojim naučnim oblastima (arhitektura/građevinarstvo, elektrotehnika i mašinstvo), te pozivne prezentacije o aktuelnim dešavanjima u regulatornom okviru vezano za energetsku efikasnost u Republici Srpskoj, te predstavljanje raznih tehničkih rješenja koja nude odgovarajući proizvođači materijala, sistema i opreme.  

Ove godine očekuje se do sad najveća zainteresovanost učesnika, jer na događaj dolaze ugledni profesori i stručnjaci iz Srbije i Hrvatske, kao i inženjeri i istraživači, ravnopravno iz svih institucija, privrede i akademske zajednice, gdje će izložiti neke od najznačajnijih tema:  energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije i obnovljivi materijali, energetsko siromaštvo, te zaštita životne sredine.

Prisustvo na svim predavanjima u sklopu simpozijuma je besplatno za studente Univerziteta u Banjoj Luci. Zainteresovani učesnici potrebno je da se prijave za učešće putem formulara na linku:  https://forms.gle/R6CCaXK92nFQr2pS8.

Više o informacija nalazi se na zvaničnoj stranici ENEF-a, dok je program dostupan ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12434/COVER_ZA_MREZE.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12434/large_enef2023.jpg