Navigacija

Otvoren Konkurs za studentske stipendije - Fondacija Studenica

Oglasna pločaAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFStipendije

Poštovani, 

Fondacija Studenica je i ove godine raspisala konkurs za stipendiranje studenata koji je otvoren do 15. oktobra 2022. godine. 

Pravo da konkurišu imaju srpski studenti koji studiraju u Republici Srbiji, kao i oni koji studiraju u Republici Srpskoj, odnosno BIH, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina, studenti na master studijama, a posebnih nekoliko mesta biće ostavljeno za brucoše koji pokazuju liderski potencijal i društveno su angažovani u svojoj zajednici.

Iznos stipendije za studente je 1.500 US $ na godišnjem nivou. Prijave na konkurs se vrše preko obrasca na sajtu Fondacije Studenica, na linku

Molimo vas da ovu vest podelite sa studentima vaše ustanove, kako bismo imali mogućnost da stipendiramo i vaše izvanredne studente. Hvala! 

Fondacija Studenica je neprofitna fondacija sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, osnovana 1993. godine. Fondaciju su osnovali ugledni pojedinci srpske dijaspore u Americi kako bi pomogli intelektualni i ekonomski napredak svoga naroda i razvoj društva u Srbiji. Fondacija Studenica dodjeljuje stipendije studentima iz Srbije od svog osnivanja 1993. godine. Pored toga, Studenica je gotovo istovremeno počela i dodjelu stipendija studentima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a od 2010. godine, u partnerstvu sa Srpskim privrednim društvom Privrednik u Zagrebu, dodjeljuje i stipendije srpskim studentima u Hrvatskoj.

Stipendije se dodeljuju srpskim studentima koji upisuju završne godine studija na fakultetima na teritoriji Republike Srbije i u regionu. Posebnih nekoliko mesta biće ostavljeno za brucoše koji pokazuju liderski potencijal i društveno su angažovani u svojoj zajednici. 

S obzirom da u ovom periodu i dalje traju upisi, slobodno napišite očekivane rezultate u poljima u kojima se oni traže.

Uslovi koje kandidati treba da ispune su da su redovni studenti završnih godina osnovnih studija ili master studija akreditovane visokoškolske ustanove i upisani u semestar studija za koji traži stipendiju, ili da su brucoši. Vrednuju se i izuzetni akademski uspesi i izražena potreba za novčanom pomoći, kao i iskustvo u humaniranim i volonterskim aktivnostima.

Više o uslovima i proceduri prijavljivanja pročitajte ovde. 

Ove godine Fondacija Studenica dodeliće stipendije u saradnji sa Srpskim filantropskim udruženjem iz Njujorka.
 

http://sr.studenica.org/

061/1414715

contact@studenica.org

Fondacija Studenica

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12045/studenica_logo.png