Navigacija

Master AiU sa temom “Forme zelenog kolaborativnog stanovanja”

Oglasna pločaAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

Studijski program drugog ciklusa Master Arhitektura i urbanizam Univerziteta u Banjoj Luci upisuje novu, šestu po redu generaciju studenata u akademskoj 2022/23. godini.

Slobodnije u nastavnoj formi i sadržaju predmeta od osnovnih studija, master studije Arhitekture i urbanizma primjenjuju najbolja praktična, teorijska i metodološka iskustava globalno. U kontekstu održivosti i otpornosti građene sredine, svake godine se uvode određene inovacije u model rada sa studentima i bira se nova krovna tema. Ove godine, tema nosi naziv Forme zelenog kolaborativnog stanovanja, kao nastavak prošlogodišnje teme Pristupačno stanovanje. Studije će dominantno promišljati odnos koncepta pristupačnog stanovanja i zelenih prostora grada i pejzaža, te modele unapređenja ovog odnosa.

Značajnu prednost programa predstavlja međunarodno okruženje, koje se ostvaruje kroz međunarodne šeme Erazmus+ projekta - akademske razmjene sa Arhitektonskim fakultetom Tehničkog univerziteta u Brnu (Češka), Univerzitetom u Veneciji (Italija) i CEEPUS A.B.C.D. mrežu. Radi efikasnosti i još boljih rezultata, nastava će biti organizovana u modulima, tako da se predmeti izvode intenzivno, redom jedan po jedan.

Sve informacije o studijskom programu Arhitektura i urbanizam nalaze se na: http://aggf.unibl.org/sr/studijski-programi/studije-drugog-ciklusa/arhitektura-i-urbanizam.

Konkurs za upis studenata je otvoren do 14. 10. 2022, a dostupna su  ukupno 22 mjesta (15 - budžet, 5 - samofinansiranje i 2 - strani državljani). Informacije o prijemnom ispitu će biti naknadno objavljene.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12011/AiU_DESIGN_22_23.jpg

Fajlovi