Navigacija

Izložba studentskih radova - Delta FORS

AktuelnostiArhitekturaNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFRadionice i izložbeOsnove urbanizma 1 - OU1

S ciljem promocije rada i razvoja studijskog programa Arhitektura Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, od 23. do 30. maja 2022. godine u tržnom centru „Delta planet Banja Luka“ je postavljena izložba studentskih radova na predmetu Osnove urbanizma pod nazivom Delta FORS (funkcija, oblikoanje, raslojavanje i slika).

Izložba predstavlja portofolio Arhitektonskog odsjeka u školskoj 2021/22 godini na predmetu Osnove urbanizma, te omogućava da se sagledaju različite teme i pristupi analizi urbanističko-arhitektonskog prostora i primjeni tehnika prezentacije odabranih urbanih fragmenata. 

Odabir i prikaz studentskih radova je motivisan željom da se unaprjeđuje praksa izlaganja najboljih studentskih radova na Fakultetu, što omogućava i valorizaciju i vrednovanje rezultata postignutih u okviru predmeta Osnove urbanizma i predstavlja značajan preduslov unaprjeđenja pristupa nastavi za buduće generacije studenata.

Izložba ima za cilj da promoviše studente kao autore i njihove radove široj zainteresovanoj publici, te je umjesto dosadašnje prakse izlaganja radova u prostorima Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, javnim gradskim prostorima i objektima kulture, odabrano izlaganje u šoping centru „Delta planet Banja Luka“, koje u savremenom kontekstu Banje Luke dobija karakter javnog gradskog prostora visokog intenziteta korišćenja. Osim toga, studentski radovi će zainteresovanoj publici biti dostupni putem društvenih mreža, a izložba će, osim u fizičkom prostoru šoping centra, biti dostupna i u digitalnom prostoru.

Cilj dizajna prikazivanja odabranih radova u katalogu je bio da se kroz ujednačenu formu prikažu različiti pristupi urbanističko-arhitektonskoj analizi odabranih urbanih fragmenata i različite tehnike prezentacije rezultata analize i postigne jedinstveni vizuelni izraz.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11710/_p_9526.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11710/_p_9543.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11710/_p_9571.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11710/baner_sajt_aggf.jpg