Navigacija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je Univerzitet u Banjoj Luci

UNIBLAktuelnostiNovosti i obavještenja

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik posjetio je 2. novembra 2021. godine Univerzitet u Banjoj Luci, gdje se sastao sa delegacijom Univerziteta, predvođenom rektorom prof. dr Radoslavom Gajaninom.

Sa delegacijom Univerziteta srpski član je razgovarao o završetku zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta, te izgradnji edukativnog centra i pozorišne scene u okviru četvrtog paviljona u Studentskom centru „Nikola Tesla“.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je za sva tri najvažnija projekta koji se rade na Univerzitetu, obezbijeđen novac iz budžeta Vlade Republike Srpske, te da neće biti zastoja u njihovoj realizaciji.

On je rekao da se u okviru projekta energetske efikasnosti radi sanacija zgrade Rektorata, Dentalne klinike i Ekonomskog fakulteta, a koja podrazumijeva sanaciju krovova, zamjenu stolarije i druge radove.
„Odvijaju se opsežne aktivnosti čija je vrijednost veća od 13 miliona KM. Cilj je da ovaj univerzitet postane regionalno prepoznatljiv, odnosno da koncentriše sve svoje nastavne procese kroz fakultete koji treba da se nalaze na jednoj lokaciji'', rekao je Dodik poslije sastanka sa rukovodstvom Univerziteta u Banjoj Luci.

On je napomenuo da je sa tim ciljem za Elektrotehnički fakultet, ocijenjeno da je novac koji je potreban za sanaciju zgrade u kojoj se sada nalazi, a riječ je o deset miliona KM, usmjeriti u izgradnju nove zgrade za potrebe ovog fakulteta u okviru Univerzitetskog grada.

Dodik je izrazio zadovoljstvo i ostvarenim uspjesima u nastavno-naučnom procesu, gdje je, kako kaže, vidljiv kontinuirani napredak u pogledu kvaliteta nastave, kako bi se školovao kadar i stručnjaci koji na tržištu rada mogu da se porede sa kadrom univerziteta iz regiona i svijeta.

Rektor Gajanin je naveo da je plan da se kapitalne investicije u Univerzitetskom gradu realizuju u roku od godinu dana. Riječ je o završetku radova na zgradi Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta, te izgradnji edukativnog centra i pozorišne svene.

„Dobili smo podršku od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i resornih ministara i u vezi sa uređenjem svih saobraćajnica u Univerzitetskom gradu", rekao je Gajanin i dodao da kada je riječ o zgradi Elektrotehničkog fakulteta, da se došlo do ideje da bi bilo isplativije njegovo preseljenje, odnosno izgradnja objekta za taj fakultet na lokaciji Univerzitetskog grada.

„Treba planirati da svi fakulteti u budućnosti na osnovu precizne analize budu smješteni na jedno mjesto - u Univerzitetski grad", naglasio je Gajanin nakon sastanka.

Srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku i prisutnima dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta prof. dr Saša Čvoro je predstavio radove na završetku zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta.

Sastanku su prisustvovali i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske mr Srđan Rajčević, ministar finansija Zora Vidović, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Biljana Antunović, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta prof. dr Rajko Gnjato, dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Srđan Dušanić, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Ranko Škrbić, dekan Šumarskog fakulteta prof. dr Marijana Kapović Solomun, dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Zoran Đurić, dekan Akademije umjetnosti prof. Dragana Purković Macan, ma, kao i generalni sekretar Univerziteta mr Đorđe Markez i finansijski direktor UNIBL Duško Lazić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11250/AGGF_UNIBL_7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11250/AGGF_UNIBL_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11250/AGGF_UNIBL_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11250/AGGF_UNIBL_6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11250/AGGF_UNIBL_5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11250/AGGF_UNIBL_2.jpg