Navigacija

Anketa za razvoj Erazmus+ razmjena studenata između zemalja Zapadnog Balkana i Italije, a u okviru UNIADRION konzorcijuma

Međunarodni projektiAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFStipendijeStudentska mobilnost

Prošle godine je akreditovan Erazmus+ konzorcijum pod nazivom „Uniadrion Italija“ i trenutno se sprovode pripremne aktivnosti. Konzorcijum okuplja 13 italijanskih univerziteta koji pripadaju UniAdrionu, koordinira Politehnički univerzitet Marke i njegovi glavni ciljevi su: ojačati mobilnost studenata i osoblja u regionu, posebno promovisanjem višeg nivoa svijesti među stanovništvom Jadransko-jonskog područja o EUSAIR-u i srodnim mogućnostima; povećati interesovanje italijanskih studenata i osoblja za univerzitete Zapadnog Balkana; ponuditi više akademskih mogućnosti za razmjenu studentima sa Zapadnog Balkana; jačanje saradnje između univerziteta Jadransko-jonskog regiona; da obuzda fenomen odliva mozgova koji pogađa jadransko-jonski region i, posebno, zapadni Balkan.

Projekat će ponuditi stipendije za mobilnost studenata iz Italije na Zapadni Balkan i sa Zapadnog Balkana u Italiju za studiranje i za stažiranje i mobilnost osoblja za nastavu i obuku.

Pripremajući se za pozive za dodelu stipendija, UniAdrion je u saradnji sa Evropskom komisijom – DG Regio, Generalnom direkcijom za regionalnu i urbanu politiku odgovornom za politiku EU za regione i gradove, sproveo istraživanje kako bi saznao nivo svijesti studenata u vezi sa EUSAIR-om. Zahvaljujući ovoj anketi moći će da se organizuju aktivnosti obuke ili druge inicijative kako bi studentima dali specifična znanja za implementaciju i bili aktivniji u strategiji.

Molimo vas da popunite EUSAIR anketu za studente (anketa je na engleskom jeziku).

Anketa je namijenjena osobama od 18 do 35 godina!

 

Vijest na enngleskom ~ ovdje

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11281/AGGF_EUSAIR.jpg