Navigacija

Master program sa velikim “A”

Oglasna pločaAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFUPIS 2021/2022

Promotivna najava 5. 10. 2021.

Studijski program drugog ciklusa Master Arhitektura i urbanizam Univerziteta u Banjoj Luci upisuje jubilarnu, 5. generaciju studenata u akademskoj 2021/22. godini. Kao i uvijek, novu generaciju studenata očekuju određene inovacije u programu. Predstavljamo neke od njih.

1.    Pristupačno stanovanje
Nova tema studijskog programa je Pristupačno stanovanje, koja adresira složeno globalno pitanje stambene krize i pogađa sve šire slojeve društva, te je potrebno analizirati i razumijevati iz različitih perspektiva. Pitamo se kako se koncept pristupačnog stanovanja može prilagoditi i primjenjivati u lokalnom kontekstu, i kako ćemo stanovati 2030?

2.    Arhitektura grada i pejzaža
Prvi put se izvodi predmet Arhitektura grada i pejzaža oko kojeg su okupljeni nastavnici Maja Milić-Aleksić, Malina Čvoro i Igor Kuvač. Osnovu nastave će predstavljati studijsko putovanje sa temom autorskog arhitektonskog stvaralaštva u kontekstu Bosne i Hercegovine i regiona. Ovim se fokus studijskog programa premješta na Arhitekturu.

3.    Međunarodno okruženje
Pored već ustaljenih međunarodnih šema u okviru Erazmus+ projekta akademske razmjene sa  Arhitektonskim fakultetom Tehničkog univerziteta u Brnu (Češka) i CEEPUS ABCD mreže, ove godine ćemo imati priliku da na našem studijskom programu ugostimo studente iz Portugala, te nastavnike i saradnike iz različitih partnerskih institucija. 

4.    Modularna nastava
Radi efikasnosti i još boljih rezultata, nastava će biti organizovana u modulima, tako da se predmeti izvode intenzivno, redom jedan po jedan.
 
5.    Konstanta

Nepromijenjeni su princip Living Lab studija, mogućnost apliciranja za međunarodne nagrade, visok akademski nivo rada i uslovi upisa.

Sve informacije o studijskom programu Arhitektura i urbanizam nalaze se na: http://aggf.unibl.org/sr/studijski-programi/studije-drugog-ciklusa/arhitektura-i-urbanizam.

Konkurs za upis studenata je otvoren do 22.10.2021, a informacije o prijemnom ispitu će biti naknadno objavljene.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11133/AiU_DESIGN_P.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11133/AiU_DESIGN_SLIDER__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11133/AiU_DESIGN_FB_COVER.jpg