Navigacija

Novi small SCALE projekat sa temom Biblioteka ispod krošnji drveća

AktuelnostiArhitekturaNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFRadionice i izložbe

U Banjoj Luci je u toku prva u nizu radionica u okviru novog projekta small SCALE Istraživačkog centra za prostor. Tema prati koncept razvijen u okviru projekta Library under the treetops. Projekat okuplja studente i nastavnike Arhitektonsko- građevinsko- geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, a podržava Grad Banja Luka. Okvir je platforma Europe Readr- the future of living, koja je razvijena povodom predstojećeg predsjedavanja Slovenije Savjetom Evropske unije od jula do kraja decembra 2021. godine.

Cilj projekta je da podstakne kulturu čitanja i kritičko razmišljanje o budućem životu, da podrži stvaranje javnih prostora za debatu o zajedničkim evropskim vrijednostima, da otvori dijalog o Evropskom zelenom dogovoru (European Green Deal),  kroz seriju aktivnosti zasnovanih na međunarodnoj saradnji i kreativnosti. Na osnovama definisanih ciljeva u okviru Europe Readr projekta, mreža arhitektonskih škola angažovana je na projektovanju i realizaciji prostornih intervencija u javnim prostorima, dok sam proces projektovanja i realizacije predviđa različite studentske aktivnosti (radionice, seminare, konkurse i sl.).

Projekat se realizuje kroz 4 faze:

I faza- design thinking radionica/ idejno rješenje

II faza- predstavljanje projekta

III faza- construction thinking rradionica/ realizacija projekta

IV faza- predstavljanje Europe Readr prostorne intervencije (promocija čitalačke kulture, promocije knjiga, knjižebne večeri, izložbe i drugi programi)

Proces razvoja small SCALE projekata se može pratiti putem internet stranica Istraživačkog centra za prostor i projekta small SCALE, te profilima na društvenm mrežama:

https://icprostor.wordpress.com/

https://smallscaleproject.wordpress.com/

https://www.facebook.com/icprostor/

https://www.facebook.com/smallscaleproject/

https://www.instagram.com/icprostor/

https://www.instagram.com/smallscaleproject/

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10787/EUREADR_AGGF__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10787/EUREADR_AGGF__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10787/EUREADR_AGGF__4_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10787/EUREADR_AGGF__5_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10787/EUREADR_AGGF__1_.jpg