Navigacija

Od ponedjeljka 22.03.2021 godine Univerzitet u Banjoj Luci prelazi na onlajn nastavu

Oglasna pločaAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

Republički štab za vanredne situacije održao je danas, u Banjaluci, 73. sjednicu na kojoj je na zahtjev medicinske struke, a s ciljem zaštite zdravlja stanovništva i zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj, donio rigoroznije mjere za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

U periodu od 22.03. do 29.03.2021. godine obustavlja se nastavni proces u prostorijama visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj radi preventivnog djelovanja i sprečavanja širenja virusa korona u narednih sedam dana. Ovaj Zaključak donio je danas Republički štab za vanredne situacije na 73. sjednici. Sve visokoškolske ustanove u Republici Srpskoj dužne su da u tom periodu organizuju nastavu na daljinu korišćenjem sredstava elektronske komunikacije. Više detalja o procesu odvijanja nastave na visokoškolskim ustanovama precizirano je instrukcijom ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđana Rajčevića.

 

 

Kako je rečeno na konferenciji za medije, održanoj nakon sjednice, ova odluka će biti na snazi od sutra, 22. marta  2021. godine i trajaće narednih sedam dana.

S tim u vezi, sve članice Univerziteta u Banjoj Luci su obavezne da pređu na onlajn način izvođenja nastave.

Kada je riječ o administrativnom osoblju, potrebno je organizovati nesmetan proces rada i to u smjenama, a što podrazumijeva naizmjeničan rad polovine radnika od kuće, a druga polovina radnika da radi iz prostorija fakulteta/Akademije.

Detaljnije informacije:

 

Republički štab za vanredne situacije, konferencija za štampu 21.03.2021

 

Konferencija za novinare Republičkog štaba za vanredne situacije, 21.03.2021