Navigacija

ARHITEKTURA 23 – Godišnja izložba studentskih radova studijskog programa Arhitektura

AktuelnostiArhitekturaNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFRadionice i izložbe

U okviru obilježavanja 23 godine postojanja, rada i razvoja Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, od 9. do 15. decembra 2019. godine u Domu omladine biće upriličena druga po redu godišnja izložba studentskih radova studijskog programa Arhitektura pod nazivom: Arhitektura_ 23.  Godišnja izložba predstavlja svojevrsni portfolio Arhitektonskog odsjeka u školskoj 2018/19. godini, a kroz koji je moguće pratiti rad i razvoj studenata od prve do četvrte godine prvog ciklusa akademskih studija, do usavršavanja na drugom ciklusu akademskih studija. Istovremeno, ona  omogućava da se sagledaju različite teme, pristupi i istraživanja u arhitektonskom i urbanističkom projektovanju tokom jedne školske godine. Ovogodišnja izložba predstavlja  i svojevrsnu najavu digitalizacije radova i njene dostupnosti široj zaiteresovanoj publici putem društvenih mreža. 

Gost ovogodišnje izložbe  je profesor dr Radivoje Dinulović, čije predavanje pod nazivom „Na remenima Bauhausa“ donosi duh mišljenja o arhitekturi u njenim proširenim oblicima kao refleksiju Bauhaus škole u arhitektonkom obrazovanju danas. Tematski okvir za predavanje postavljen je kao prilog obilježavanju 100 godina Bauhausa - jedne od najznačajnije škole u dvadesetom vijeku. Odjeci pristupa arhitektonskom obrazovanju ove škole, na različite načine i u različitoj mjeri prisutni su i danas u visokom obrazovnom sistemu, doprinoseći misaonoj i kreativnoj svestranosti studenata arhitekture.

Otvaranje Godišnje izložbe studentskih radova studijskog programa Arhitektura biće upriličeno u ponedjeljak, 9.12.2019., sa početkom u 18:00 u Domu omladine.

Otvaranje drugog dijela Godišnje izložbe - ,,Četvrti zid'' će biti upriličeno u utorak, 10.12.2019., sa početkom u 17:00.

Digitalnu postavku Godišnje izložbe možete pogledati na:

- ISSUU

- FACEBOOK

- INSTAGRAM

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8888/PLAKAT-GODISNJA-IZLOZBA-1-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8888/PLAKAT-GODISNJA-IZLOZBA-2-2.jpg