Navigacija

Konkursi za dodjelu stipendija iz Fonda „Dr Milan Jelić“

UNIBLAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFStipendije

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo  raspisalo je Konkurse za dodjelu stipendija iz Fonda „Dr Milan Jelić’’ redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2019/2020.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini u akademskoj 2019/2020. godini dodijeliće se ukupno 75 stipendija. Broj stipendija koji se dodjeljuje studentima na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu biće utvrđen na bazi raspoloživog stipendijskog fonda za studente na ovim ustanovama.

Studentima drugog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu dodjeliće se 12 stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a studentima trećeg ciklusa studija sedam stipendija u iznosu od po 10.000 KM.

Od nastanka ideje o dodjeljivanju prestižnih stipendija „Dr Milan Jelić’’ (2007. godine), studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Republike Srpske na domaćim i inostranim univerzitetima iz Fonda „Dr Milan Jelić’’ dodijeljeno je ukupno 2.212 godišnjih stipendija u ukupnom iznosu od 10.756.000 KM.

Tekst konkursa nalazi se ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8806/Milan_Jelic_fondacija.jpg