Navigacija

AP1213 _gostujuće predavanje

Oglasna pločaArhitekturaArhitektonsko projektovanje 12 - AP12Arhitektonsko projektovanje 13 - AP13

Šta radimo dalje?

 

  1. Gostujuće predavanje

U petak, kao što je najavljeno, imamo gostujuće predavanje zakazano za 11 časova.

U goste nam dolazi naš dragi kolega Mr Radovan Beleslin  dip.inž. građ. koji će održati predavanje  „Objekti velikih raspona“. Znamo da će biti korisno i zanimljivo, te vas očekujemo u punom broju.

 

  1. Podsjetnik na aktuelni zadatak

 

RAZVOJ KONCEPTA – KA PROJEKTU!

Nakon  apstraktne faze  projektovanja i prezentacije  koncepta, slijede detaljne programsko - prostorne postavke. To podrazumijeva analizu funkcionalnih zahtjeva i funkcionalnih veza elemenata programa;  istraživanje veze između programa i prostora, te razvoj strukture.

Dakle, tema sutrašnje nastave je funkcionalna analiza sadržaja  kroz  osnove i presjeke u razmjeri 1:500/ 1:200. Potrebno imati POSTAVKU u razmjeri kako bi nastavili sa radom na vježbama uz konsultacije.

Od pomoći je knjiga „ O prostorima lečenja – centri dnevne nege“ sa naglaskom na strane 52 do 65 gdje je detaljno objašnjena specifičnost funkcionalnih prostora.

Naravno, razumijevanje funkcije ne treba posmatrati samo pragmatično već i poetično, kroz kreiranje prostornih  sekvenci i ambijenata  razumijevajući da na taj način stvarate različite doživljaje u prostoru – o čemu ćemo pričati na sljedećim predavanjima.