Navigacija

Jezero, igre tradicije i budućnosti

AktuelnostiArhitekturaRadionice i izložbe

Interni studentski konkurs za izradu studije prostornih potencijala Opštine Jezero i izradu idejnih urbanističko-arhitektonskih rješenja odabranih ambijentalnih cjelina realizovan je kroz saradnju Opštine Jezero i AGGF-a, a u sklopu nastavnog procesa na 4. godini studija Arhitekture, na izbornom predmetu Prostor, tijelo i arhitektura, u ljetnjem semestru šk. god. 2017/2018.

Predmet Konkursa bilo je centralno područje Opštine Jezero i širi kontekst koji obuhvata jezera Mali i Veliki Đol, ali i brdske predjele. Budući da Opština Jezero posjeduje veliko prirodno bogatstvo i resurse, u izradi Studije potencirao se integralan pristup koji je podrazumijevao sagledavanje prostora ne samo na urbanističko-arhitektonskom nivou uskog područja koje je predmet istraživanja, nego i strateško promišljanje šireg konteksta. Cilj je bio da se kroz Konkursna rješenja istraže i definišu prostorni potencijali i različite vizije razvoja Opštine Jezero, da se unaprijede postojeće ambijentalne vrijednosti ali i izgrade nove.

 

Nagradni fond iznosio je 1000KM, a dodjeljene su sljedeće nagrade:

Prva nagrada u iznosu od 400 KM dodijeljena je radu autora:

Dajana Papaz

Simulacija ideje: prostorni potencijali Opštine Jezero

 

Zbog kvalitativnih ujednačenosti radova, koji su ušli u uži izbor, dodijeljene su tri druge nagrade u iznosu od ukupno 600 KM (3x200 KM). Druge nagrade dodijeljene su radovima autora:

 

Teodora Bratić

Jezero, grad koji teče

 

Slavica Jotić

Jezero, prirodni fluid

 

Aljoša Đumić

Jezero, filmski grad

 

Treća nagrada nije dodijeljena.

 

Četiri rada su se kvalitativno i konceptualno izdvojila te su im dodijeljena priznanja. Priznanja su dodijeljena radovima autora:

 

Jelena Krminac

#opstinajezero

 

Vesna Nišić

Po mjeri čovjeka: reanimacija duha mjesta

 

Maja Višekruna

Jezero, mala Venecija

 

Milica Borić

Jezero, grad koji liječi

Raspis konkursa

Izvještaj žirija

Galerija fotografija sa izložbe otvorene 20.11.2018.

Katalog

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7152/izlozba_Jezero.jpg