Navigacija

APLE Pop-Up Cafe Banja Luka 

AktuelnostiNovosti i obavještenja

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci organizuje prvi APLE Pop-Up Cafe Banja Luka, kao prvi u nizu zvaničnih sastanaka stejkholdera u projektu Erazmus+ APLE. Sastanak je fokusiran na dijalog sa predstavnicima arhitektonske prakse u Republici Srpskoj (projektante-autore) sa temom veze između škole arhitekture i arhitektonske prakse, te moguće budućnosti ovog odnosa. Program kafea obuhvata promociju kataloga izložbe A.25 - 25 godina (škole) arhitekture u Republici Srpskoj, predstavljanje projekta Erazmus+ APLE i razgovor na temu projekta.

Agenda:

srijeda, 10. 4. 2024.
kafeterija AGGF-a

  • 18.00-18.05 Registracija učesnika
  • 18.05-18.20 Predstavljanje kataloga izložbe A.25
  • 18.20-18.30 Predstavljanje projekta Erazmus+ APLE
  • 18.30-19.00 Pop-Up Cafe
  • 19.00-19.30 Zaključci
* APLE je skraćenica koja označava Arhitektonske pop-up laboratorije za razmjenu znanja između akademije i prakse. Projekat ima za cilj da ojača odnose između visokoškolskih institucija i šireg ekonomskog i društvenog konteksta u BiH i Crnoj Gori razvijanjem i korišćenjem inovativnog formata zajedničkog učenja kroz rad, koji profesionalcima omogućuje pozitivan uticaj na društvene promjene (proaktivno djelovanje u povećanju relevantnosti profesije u odnosu na društvo, kroz podsticanje preduzetništva, aktivističko-projektantsko djelovanje i tehnološki razvoj).
Projekat traje od aprila 2023. do marta 2026. godine i okuplja sedam partnera, među kojima su: Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu (koordinator), Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Građevinski fakultet Univerziteta u Mostaru, Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore u Podgorici, Faculty of Architecture and Design NTNU, Trondhajm (Norveška), Università degli Studi di Roma “La Sapienza” Rim (Italija), Arhitektonski fakultet Univerziteta u Zagrebu (Hrvatska), i tri pridružena partnera, Istraživački centar za prostor, Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini i Udruženje Fora Mostar. Projekat sufinansira Evropska komisija.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13197/APLE_Pop-Up_Kafe_Banja_Luka.jpg