Navigacija

Održana zimska škola sa radionicama za studente iz Indije

AktuelnostiNovosti i obavještenjaRadionice i izložbeGostujuća predavanja

U periodu od 5. 12. do 13. 12. 2023. godine u organizaciji Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i istraživačke organizacije Architectural Journalism and Criticism iz Indije održana je zimska škola za pet studenata arhitekture sa više indijskih javnih univerziteta.

Školi su prisustvovali studenti: Twinkle Kataria, Aayushi Gupta, Bhavya Gupta, Ishika Uday i Shaurya Champaneri. Održane su radionice Cut'n'fold: 2D>>3D Structures pod mentorstvom doc. dr Maje Ilić i Dajane Papaz, višeg asistenta, kao i Industrial Design Methods in Architecture i Architectural Journalism & Criticism pod mentorstvom aritekte i istraživača Papala Suneje, doktoranda Univerziteta Bauhaus iz Vajmara. Pored tih aktivnosti, studentima su upriličeni prijemi kod rukovodstva AGGF-a i prorektora za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Kristine Pantelić Babić.

Podsjetimo, ovo je uspješan nastavak saradnje inicirane od strane Katedre za istoriju i teoriju arhitekture AGGF-a i Katedre za teoriju i istoriju moderne arhitekture Fakulteta za arhitekturu i urbanizam Univerziteta Bauhaus, koji je započeo 2022. godine. Od tada je Papal Suneja dva puta posjetio AGGF-a kojom prilikom je održao i predavanja, dok je prof. dr Miroslav Malinović 2023. godine održao pozivno predavanje na Univerzitetu Bauhaus. U predstojećem periodu, Papal Suneja, doc. dr Maja Ilić i prof. dr Miroslav Malinović će održati zajednički kurs u martu 2024. godine, Virtual Reconstruction of Architectural Heritage: Preserving the Past in the Digital Age  u okviru tradicionalne proljetne škole na Univerzitetu u Bauhausu.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12995/AGGF_Papal__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12995/AGGF_Papal__6_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12995/AGGF_Papal__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12995/AGGF_Papal__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12995/AGGF_Papal__4_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12995/AGGF_Papal__5_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12995/AGGF_Papal__7_.jpg