Navigacija

Tim studenata AGGF-a prezentovao projekat u Istanbulu (Boğaziçi Univerzitet)

AktuelnostiNovosti i obavještenja

Dana 08. maja u Istanbulu je završen 27. Međunarodni kulturni i akademski susret studenata inženjerstva (International, Cultural and Academic Meeting of Engineering Students-ICAMES 23) na kome je po prvi put učestvovala ekipa ispred Univerziteta u Banjoj Luci. 

Grupa studenata sa osnovnih i master studija Hidrotehničkog usmjerenja Građevinskog odsjeka na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu pod mentorstvom doc. dr Žane Topalović je predstavila svoj projekat na temu Pametnih gradova – Integrisanje zelenih drenažnih sistema u pametnim gradovima (Integrating green drainage for smart cities). 

Tim studenata u sastavu Matej Lukajić, Gorana Mitrović, Anica Milanović, Aleksandra Erić, Adriana Romić i Pavle Tadić je radio na pomenutom projektu dok su studenti Matej Lukajić i Gorana Mitrović prezentovali projekat u Istanbulu ispred stručne komisije profesora sa Boğaziçi Univerziteta. 

Kao što sam naziv skupa kaže, akademski dio na kome su izlagani projekti ostalih učesnika je dopunjen kulturnim dijelom gdje su domaćini upoznali svoje goste sa kulturom, običajima kao i ljepotama grada Istanbula. U ovom skupu koji je trajao 6 dana učestvovalo je skoro 100 učesnika širom svijeta. Ovaj godišnji događaj organizuje Društvo inženjera (Engineering Society – ENSO) u saradnji sa Boğaziçi Univerzitetom. 

Više o samom događaju se može naći na stranici OVDJE  of Engineering Students

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12481/Bo_azi_i_Univerzite_AGGF__6_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12481/Bo_azi_i_Univerzite_AGGF__4_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12481/Bo_azi_i_Univerzite_AGGF__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12481/Bo_azi_i_Univerzite_AGGF_7.jpg