Navigacija

British Council – Program stipendiranja master studija za žene iz STEM nauka

AktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFStipendije

British Council Srbija otvorio je tri programa stipendiranja na Master studijama za žene iz oblasti STEM nauka. Za ovaj program stipendiranja mogu se prijaviti sve zainteresovane kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine i država Zapadnog Balkana. Cilj ovog programa stipedniranja je da se žene iz Bosne i Hercegovine i država Zapadnog Balkana motivišu za nastavak svoje profesionalne karijere u nauci. Ovaj stipendijski program se realizuje u partnerstvu sa tri renomirana Univerziteta u Velikoj Britaniji, i to: Cranfield University, University of Saint Andrews i City University of London.
 

Osnovna ideja ovog stipendijskog programa je da se stečeno znanje odmah primjeni u Bosni i Hercegovini, tako da se od učesnica ovog programa očekuje da se po okončanju programa vrate u Bosnu i Hercegovinu. Program nema ograničenja po pitanju starosti zainteresovanih kandidatkinja iz Bosne i Hercegovine i država Zapadnog Balkana, a takođe ovaj stipendijski program za sticanje Master zvanja iz oblasti STEM nauka omogućava da se prijave i žene sa djecom.

Krajnji rokovi za podošenje prijava su:

•    Krajnji rok za podnošenje aplikacija na Cranfield University je 07.04.2023.godine, 
•    Krajnji rok za podnošenje aplikacija na University of Saint Andrews je 12.04.2023.godine 
•    Krajnji rok za podnošenje aplikacija na City University of London je 17.04.2023.godine 

Sve neophodne informacije koje se tiču ovog programa stipendiranja mogu se pronaći na linku: http://bit.ly/3HTs8jn 

Zainteresovane kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine i država Zapadnog Balkana sve dodatne informacije mogu dobiti kontaktirajući g-đu Mirjanu Nikolić putem e-maila na adresu: mirjana.nikolic@britishcouncil.org 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12417/british-council-1.png