Navigacija

ONLAJN KURS CRKVENE ARHITEKTURE I PRIMENJENE UMETNOSTI 2023.

AktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFRadionice i izložbe

Centar za crkvenu arhitekturu i primenjenu umetnost (u daljem tekstu CCAPU) organizuje zimsko-prolećni stručni kurs (osnovni i napredni) crkvene arhitekture i primenjene umetnosti. Kurs pruža edukaciju iz oblasti projektovanja savremene crkvene pravoslavne arhitekture i primenjene umetnosti na osnovu afirmisanog rada i iskustva iz ovog karakterističnog stručnog područja.

Kurs je namenjen studentima arhitekture i arhitektama, kao i studentima Bogoslovskog fakulteta SPC, FPU (odsek Unutrašnja arhitektura i dizajn nameštaja), bogoslovima, diplomiranim teolozima i dizajnerima (FPU) koji su zainteresovani da steknu osnovna znanja u ovoj oblasti, i on se odnosi na sledeće oblasti:

  • Arhitektura crkava
  • Arhitektura zvonika, konaka, parohijskih domova
  • Enterijeri crkava – crkveni mobilijar, podovi, osvetljenje, akustika
  • Crkveni mobilijar – ikonostasi i oltarske pregrade
  • Crkveni mobilijar – ostali crkveni mobilijar (ciborijumi, časne trpeze, tronosi, sintrononi, tetrapodosi, pevnice, polijeleji..)

Ceo kurs je sastavljen od osnovnog (4 dvočasa) i naprednog nivoa (8 dvočasa). Ukupno trajanje od 12 dvočasa je od druge polovine februara do kraja kraja maja 2023. godine. Predavanja će se odvijati onlajn vikendom (nedelja) u popodnevnom terminu, kao dvočas (predavanje i diskusija). Predavanja će voditi arh. Dimitrije Lj. Marinković (predsednik CCAPU), na naprednom nivou zajedno sa saradnicima.

  • Osnovni nivo kursa u trajanju od 4 dvočasa je besplatan za studente.
  • Napredni kurs u trajanju od 8 dvočasa se naplaćuje svim polaznicima.

Posle kursa se ostvaruje mogućnost obavljanja prakse. Broj učesnika na kursu je ograničen. Pre otpočinjanja kursa, izvršiće se selekcija kandidata na osnovu onlajn intervjua sa predsednikom CCAPU.

Prijavljivanje izvršiti neposredno u inboks najkasnije do 1. februara 2023.

 

Izvor: CCAPU

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12254/%D0%90%D0%93%D0%93%D0%A4_%D0%A6%D0%A6%D0%90%D0%9F%D0%A3.jpg