Navigacija

Održana je CEEPUS radionica za nastavnike

Međunarodni projektiAktuelnostiNovosti i obavještenjaRadionice i izložbe

U Kotoru (Crna Gora) je u periodu 8-11. 9. održana radionica za nastavnike u mreži  ABCD Network = Architecture, Built Environment, City Planning, and Design Network (CZ-1602-02-2223) u okviru Centralno-evropskog programa razmjene za univerzitetske studije (CEEPUS III). Domaćin radionice je bio Univerzitet u Crnoj Gori, a učesnici su bili predstavnici Arhitektonskog fakulteta Podgorica (prof. Slavica Stamatović Vučković), Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad - Departman za arhitekturu i urbanizam (prof. Anica Draginić), i Arhitektonsko- građevinsko- geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (doc. dr Nevena Novaković, doc. dr Maja Ili i doc. dr Igor Kuvač).

Ovo je bila prilika da učesnici osmisle temu, strukturu i organizaciju budućih aktivnosti mreže do kraja akademske 2022/23. godine. To je prije svega međunarodna studentska radionica u Novom Sadu, planirana za drugu polovinu novembra ove godine, sa učesnicima sa svih univerziteta- učesnika mreže. Tema radionice će biti koncept Co-housing koji će biti promišljan iz perspektive modernističkog nasljeđa socijalističke Jugoslavije. 

Učesnici su izrazili zadovoljstvo razmjenom znanja, iskustava i tema, čvršćim povezivanjem unutar mreže, postignutim rezultatima, te prijatnim radnim ambijentom u Boko-kotorskom zalivu, mjestu UNESCO svjetske baštine.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11953/ceepus_AGGF.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11953/CEEPUS_AGGF__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11953/CEEPUS_AGGF__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11953/CEEPUS_AGGF__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11953/CEEPUS_AGGF__4_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11953/CEEPUS_AGGF__5_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11953/CEEPUS_AGGF__6_.jpg