Navigacija

CEEPUS radionica u Brnu

Međunarodni projektiAktuelnostiNovosti i obavještenjaRadionice i izložbe

Studenti i nastavnici Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, ove sedmice (4-8.10.) su učestvovali na petodnevnoj onlajn radionici na temu Collaborative forms of housing, u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Brnu. Radionica je organizovana u okviru CEEPUS mreže ABCD= Architecture, Build Environment, City Planning and Design Network, koja je proljetos odbrena za finansiranje. 

Učesnici su imali priliku da čuju predavanja istaknutih stručnjaka iz oblasti kolaborativnih formi stanovanja među kojima su bili Kristen Ring i Jan Blažek, te prezentacije mentora i studenata. Radionica je pokušala da postavi osnovne parametre alternativnih načina stanovanja, te parametre idealne zajednice u budućnosti. Radionica je uvod u semestralni projekat kojim će se svaka grupa studenata baviti do kraja ovog semestra, uključujući zajedničke sesije sa svim članovima mreže.

Pored Univerziteta u Banjaluci i Brnu, članovi mreže su Department für Bauen und Umwelt Dunavskog univerziteta Krems, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Podgorici, Institut za sociologiju Univerziteta u Vroclavu, Departman za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Faculty of Architecture, University of Montenegro, Institute of Sociology, University of Wroclaw, Fakulteta tehničkih nauka Departmana za društvene nauke Evropskog univerziteta humanističkih nauka u Vilnusu. 

Mentori: Nevena Novaković i Igor Kuvač
Studenti: Jovana Janjić, Ivona Knežević, Isidora Komljenović, Aleksandar Marić, Jovana Jaćimović, Sara Đumić, Bogdana Uletilović, Anja Savić i Vesna Đekić

 

*Studenti iz Bosne i Hercegovine nisu mogli da učestvuju na radionici uživo jer Češka Republika ne priznaje certifikate o vakcinaciji izdate od strane entiteta i kantona.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11184/CEPUS_BRNO_AGGF__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11184/CEPUS_BRNO_AGGF__4_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11184/CEPUS_BRNO_AGGF__5_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11184/CEPUS_BRNO_AGGF__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11184/CEPUS_BRNO_AGGF__3_.jpg