Navigacija

DANI ARHITEKTURE SARAJEVO 2021

Konferencije i skupoviAktuelnostiNovosti i obavještenja

Nakon preskočene prestupne 2020. godine, Dani arhitekture se uživo vraćaju u Sarajevo! Ovogodišnji Dani arhitekture će se održati u periodu 17-19. septembra, sa otvarenjem na Trgu kulture ispred Pozorišta mladih, dok će za vrijeme vikenda biti održana predavanja, diskusije i izložbe u kinu Miting point.

Dani arhitekture 2021, najveći arhitektonski festival u Bosni i Hercegovini će biti otvoren u večernjem terminu, u petak, 17. septembra ispred Pozorišta mladih.

Subota, 18. septembra je rezervisana za tridesetominutna predavanja počev od 11 sati. U prvom bloku se mogu slušati i gledati Huberta Klumpnera, Rolanda Kreba i Majkla Valzaka, a nakon pauze na glavnoj sceni kina Miting point na programu su Mat Barns, Melik Altinisik i NFO Arhitekti.

Svaki blok predavanja će biti zaključen panel diskusijom i razgovorom sa predavačima i pitanjima posjetilaca. 

Završni dan festivala, neđelja, 19. septembra sadrži dva bloka predavanja uključujući platformu Arhitektura budućnosti (kojoj pripadaju i Dani arhitekture), prezentaciju Srpskog paviljona u Veneciji, Relje Ivanića i Samertajs – filma o Danima arhitekture. Posljednji blok predavanja sadrži Urbane sobe Sarajevo, Bernarda Bostijančića i studio Trokut, nakon čega slijedi panel diskusija učesnika i publike.

Tim Dana arhitekture takođe organizuje radionicu Enco Mari namještaja koja će se održati u periodu 6-9. septembar, a čiji rezultati će biti prezentovani u toku trajanja festivala. Ovim putem pozivamo sve studente da pošalju svoje prijave. Sve informacije o načinu prijave zainteresovani mogu naći na Fejzbuk i Instagram profilima Dana arhitekture.

Informacije o načinu kupovine i rezervacije karata će biti ubrzo objavljeni.

Napomena za sve posjetioce je da je uslov za prisustvovanje svim predavanjima u kinu Miting point Kovid pasoš u digitalnom ili papirnom obliku (potvrda o vakcinaciji, bolovanju ili negativan neki od testova ne stariji od 48 sati).

Sve dodatne informacije i eventualne promjene u programu će biti najavljene na profilima na društvenim mrežema.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10985/01_poster.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10985/NFO_Arhitekti.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10985/Michael_Walczak.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10985/Mat_Barnes.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10985/Hubert_Klumpner.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10985/Karl_Lennon.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10985/Roland_Krebs.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10985/Melike_Altinisik.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10985/02_mapa.jpg