Navigacija

Ugovor o završetku izgradnje Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakzlteta

AktuelnostiNovosti i obavještenja

Rektor Univerziteta u Banjaluci, Radoslav Gajanin, i direktor firme "Tekton", Miroslav Tešić, potpisali su ugovor o završetku izgradnje zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Vrijednost radova je šest miliona 37 hiljada maraka. Rok za završetak radova je 270 dana, računajući od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Šumarski fakultet dio je Univerziteta u Banjaluci već 30 godina. Dekan ovog fakulteta, Marijana Kapović Solomun, ne krije zadovoljstvo zbog mogućnosti da upravo ovaj jubilej obilježe u novim prostorijama.

- Mi ćemo dobiti sve potrebne uslove za formiranje laboratorija koje trenutno, nažalost, ne možemo da imamo, te će se stvoriti bolji prostorni uslovi za rad nastavnog osoblja i studenata - istakla je Kapović Solomun.

Izgradnja zgrade, koja se dijelom naslanja na ostatke jednog od starih objekata u nekadašnjoj vojnoj kasarni, počela je 2012. godine, ali je bila obustavljena zbog nedostatka sredstava.

- Prvi elementi izgradnje su počeli 2012. godine i završeni 2013. godine kada je praktično urađeno 95% grubih građevinskih radova, a nastavak je uslijedio 2017. i 2018. godine u nekom manjem obimu - pojasnio je prof.dr Saša Čvoro, dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Univerzitet u Banjaluci je sproveo procedure javne nabavke i ispoštovane su sve zakonske odredbe, te je odabran najpovoljniji izvođač radova.

- To je konzorcijum kompanije koju predvodi "Tekton" Banjaluka, a tu su još tri građevinske firme iz Banjaluke. Mi se zaista nadamo maksimalnoj saradnji Univerziteta, fakulteta i konzorcijuma - dodao je rektor Gajanin.

Osim ovog projekta, Univerzitet će paralelno raditi na realizaciji projekta izgradnje studentske pozorišne scene i edukativnog centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, a u sklopu kojeg je planirana i izgradnja vrtića.