Navigacija

Poziv za učešće u programu online radionice Novi Bauhaus

AktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFRadionice i izložbe

Novi evropski Bauhaus (NEB) organizuje Program online radionice za učesnike iz Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, 24. maja 2021. u terminu 11.00-13.00.

Poziv za učešće za zainteresovane iz sektora umjetnosti, kulture i arhitekture u Bosni i Hercegovini da učestvuju u radionici Novi Bauhaus ima za cilj da doprinese razvoju nove evropske inicijative Bauhaus (NEB) Evropske komisije (https://europa.eu/new-european-bauhaus/index_en) pod sloganom lijepo, održivo, zajedno.

Inspirisana modelom Danskog savjeta za dizajn, radionica je zamišljena kao strukturirani dijalog koji će se održati putem platforme ZOOM, proširujući i odražavajući unaprijed distribuirani upitnik. Uvodna prezentacija pružiće pregled šireg konteksta politike EU i trenutnog stanja inicijative NEB, gdje se kultura smatra pokretačem održive obnove, uključujući kratku ilustraciju odabranih međunarodnih evropskih projekata te prirode.

Na radionici će se razgovarati o ključnim kvalitetima PROSTORA STANOVANJA, OBJEKATA I KONSTRUKCIJA, MATERIJALA, PRAKSE I ISKUSTVA.

Za više informacija i registraciju posjetite:
https://www.eventbrite.com/e/neb-coffee-morning-in-sarajevo-tickets-155668581919
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10728/New-European-Bauhaus.jpg