Navigacija

Besplatan vebinar „Primjena BIM-a u BiH - studija izvodljivosti i BIM standardi”

Konferencije i skupoviAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

U ponedjeljak, 12. aprila s početkom u 10.00 časova Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine u saradnji s Češkom kancelarijom za standarde, metrologiju i testiranje (ÚNMZ) organizuje besplatan vebinar na temu „Primjena BIM-a u BiH - studija izvodljivosti i BIM standardi”. 

Učesnicima vebinara će biti predstavljeni rezultati projekta „Podrška primjeni BIM-a u Bosni i Hercegovini” koji se realizuje uz finansijsku podršku UNDP-a, a na kojem su partneri ISBIH i ÚNMZ. Takođe, bosanskohercegovački stručnjaci u ovoj oblasti doc. dr Gordana Broćeta, dipl. inž. građ., van. prof. dr sc. Naida Ademović, dipl. inž. građ. i Mario Jurišić, dipl. inž. građ. će govoriti o studiji izvodljivosti primjene BIM-a u Bosni i Hercegovini, BIM standardima te primjeni BIM-a u praksi. 

Vebinar je namijenjen nadležnim institucijama u BiH koje donose pravilnike i zakone iz oblasti građevinarstva, projektantima građevinskih konstrukcija sa svim njihovim pripadajućim fazama, studentima tehničkih fakulteta, te izvođačima građevinskih konstrukcija, menadžerima u građevinarstvu, kao i svim ostalim zainteresovanim stranama.

Prijavu za učešće na vebinaru možete izvršiti ovdje. Napominjemo da je broj učesnika ograničen. 

Nakon izvršene prijave, izabrani učesnici će na imejl dobiti link putem kojeg će moći pristupiti vebinaru.

Po završetku, svi učesnici će dobiti sertifikat o prisustvu spomenutom vebinaru.

Agendu vebinara možete pogledati ovdje.

Vebinar će biti organizovan u okviru UNDP Challenge Fund: Češka rješenja za projekat ciljeva održivog razvoja „Podrška primjeni BIM-a u Bosni i Hercegovini” koji implementira Češka kancelarija za standarde, metrologiju i testiranje u saradnji s Institutom za standardizaciju BiH. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10622/Vebinar_BIM_AGGF.png

Fajlovi