Navigacija

HERSUS vebinar

Konferencije i skupoviAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

Projekat pod nazivom Jačanje svijesti o nasljeđu i održivosti građene sredine u visokom obrazovanju u oblasti arhitekture i urbanizma (Enhancing of Heritage Awareness and Sustainability of Built Environment in Architectural and Urban Design Higher Education), HERSUS nastoji da poboljša i testira inovativne nastavne prakse u polju održivosti građene sredine i nasljeđa, te da osnaži kompetentnost i motivaciju nastavnika i istraživača u oblasti arhitekture i urbanizma da uključe elemente nastavnih planova i programa koji će imati inovativne rezultate primjenjive u polju edukacije, istraživanja i prakse. Za više informacija o projektu i članovima konzorcijuma možete pogledati zvaničnu internet stranicu projekta http://hersus.org/.

Prvi HERSUS naučno-stručnoi skup u formi vebinara održava se od 18. do 19. februara 2021. godine putem platforme Zoom otvoren za sve zainteresovane nastavnike, istraživače, studente, profesionalce relevatne za temu projekta. Organizator je Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet, uz podršku svih visokoškolskih ustanova koje učestvuju na projektu. Zvaničan jezik skupa je engleski.

Prvi dio Vebinara je usmjeren na predstavljanje rezultata prve faze projekta u vidu HERSUS uvodne prezentacije uz interaktivnu diskusiju. U okviru ove prezentacije biće predstavljene informacije o članovima konzorcijuma, zajedno sa prezentacijom dugoročno očekivanih rezultata projekta.

Drugi dio Vebinara predstavlja Seminar o savremenim pristupima održivosti urbanog i arhitektonskog nasljeđa i biće realizovan kroz sedam keynote predavanja u okviru tri vodeće teme: (a) Rekonstrukcija, (b) Ponovna upotreba nasljeđa i (c) Rezilijentnost i klimatske promjene.

Više informacija o projektu i vebinaru: hersus.org

Agenda: http://hersus.org/wp-content/uploads/2021/02/HERSUS-Webinar-Agenda.pdf

Registracija: https://zoom.us/webinar/register/4216124411705/WN_8Q_EKHsHRBCVWrVUcgzH1Q

Promo materijal: LINK
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10402/02_keynotes.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10402/00_banner.jpg