Navigacija

Otvorena virtuelna izložba studentskih radova SP Arhitektura

AktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFRadionice i izložbe

Dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Saša Čvoro, 24. decembra 2020. godine, otvorio je virtuelnu godišnju izložbu radova sa studijskog programa Arhitektura.

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet ove godine puni 24 godine od osnivanja, i izvodi 23. generaciju studenata arhitekture. 

Godišnja izložba predstavlja svojevrsni portfolio Arhitektonskog odsjeka u školskoj 2019/20. godini, a kroz koji je moguće pratiti rad i razvoj studenata od prve do četvrte godine prvog ciklusa akademskih studija, do usavršavanja na drugom ciklusu akademskih studija. Praksa dokumentovanja i javnog predstavljanja najboljih studentskih radova i projekata u protekloj godini se nastavlja i dopunjena je prvom generacijom studenata novog plana i programa koji je ove godine počeo sa implementacijom. 

Ideja i namjera da se ova arhiva digitalizuje ove godine je nadograđena potpuno virtuelnim pristupom. Ova odluka rezultat je novonastale epidemiološke situacije koja nas je pratila od početka 2020. godine i koja nas je primorala na novu realnost u kojoj su uslovi rada bili otežani i nastavnicima i studentima, a koja je za sada jedina izvjesna. Sa druge strane, otvorila je druge mogućnosti rada sa studentima, kao i pogleda na prostor i naš odnos prema njemu. 

Pitanje digitalizacije prostora svakako je tema otvorena već dvije minule decenije, a ova protekla godina samo je ubrzala neminovan proces tranzicije ka novim procesima promišljanja o prostoru – GDJE gradimo, za KOGA i STVARAMO LI uopšte materijalno?
  
Tako je nastala virtuelna izložba studentskih radova simboličnog naziva Na mreži i takođe simbolične lokacije koja se odigrava u virtuelnom prostoru nove zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Na mreži ćete moći “prošetati” holom fakulteta koji je namijenjen za okupljanje i održavanje manifestacija u kojem su izloženi plakati 25 predmeta Studijskog programa Arhitektura, a koji će vas dalje voditi do pojedinačnih studentskih radova

Izložbu možete pogledati klikom na donju fotografiju 

Katalog izložbe možete skinuti >>> OVDJE

Sa željom da se iduće godine zaista i sretnemo na istom mjestu, 


 

dekan AGGF-a prof. dr Saša Čvoro (video)

 

 

 

 

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10307/Godisnja_izlozba_AGGF.jpg

Fajlovi