Navigacija

Besplatan vebinar – „Implementation of BIM method - key steps to pave the way to BIM adoption”

AktuelnostiNovosti i obavještenjaRadionice i izložbe

Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine (ISBIH) u saradnji s Češkom kancelarijom za standarde, metrologiju i testiranje (ÚNMZ) organizuje besplatan vebinar na temu „Implementation of BIM method - key steps to pave the way to BIM adoption”.

Vebinar će se održati u srijedu, 9. decembra 2020. godine, s početkom u 9:00 časova putem aplikacije Zoom.

Učesnici vebinara će imati priliku da se upoznaju s projektom „Podrška implementaciji BIM-a u Bosni i Hercegovini”, koji se realizuje uz finansijsku podršku UNDP-a, a na kojem su partneri ISBIH i ÚNMZ, kao i da se upoznaju sa studijom Koncept uvođenja BIM metode u BiH nastalom u okviru projekta. Pored toga, učesnici će moći da čuju predavanje čeških stručnjaka na temu Koncept „zelenog” BIM-a (Green BIM Concept).

Vebinar je namijenjen nadležnim institucijama u BiH koje donose pravilnike i zakone iz oblasti građevinarstva, projektantima građevinskih konstrukcija sa svim njihovim pripadajućim fazama, učesnicima koji se bave zaštitom životne sredine, te izvođačima građevinskih konstrukcija, odnosno menadžerima u građevinarstvu, kao i svim ostalim zainteresovanim stranama.

Strani stručnjaci će predavanja držati na engleskom jeziku, bez prevoda, a bosanskohercegovački stručnjaci će svoja predavanja imati na zvaničnim jezicima Bosne i Hercegovine.

Prijavu za učešće na vebinaru možete da izvršite ovdje. Napominjemo da je broj učesnika ograničen. Nakon izvršene prijave, izabrani učesnici će na imejl dobiti link putem kojeg će moći pristupiti vebinaru.

Po završetku, svi učesnici će dobiti sertifikat o prisustvu pomenutom vebinaru.

Agendu vebinara možete pogledati ovdje.