Navigacija

Noći arhitekture 2020, 23.4.

Konferencije i skupoviAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

Kako se cijeli svijet prilagođava novonastaloj situaciji usljed koronavirusa, tako je i sa Danima arhitekture, koji su bili planirani za prvu sedmicu juna. Zato se dobro poznati prostori fizičkog okupljanja ljubitelja arhitekture, dizajna i umjetnosti izmještaju u paralelni virtuelni svijet.

Promišljanje ovogodišnje teme Dana arhitekture Default by default predvođena kuratorom Frančeskom Delinoćentijem, prolongirana je do daljnjeg, odnosno do stabilizacije prilika na lokalnom, kao i na globalnom nivou.

Dok se ovo ne dogodi, i dok život ponovo ne bude vraćen na koliko-toliko normalne staze, Dani arhitekture će ugostiti dobro poznata lica – kuratore prethodnih izdanja festivala: Idisa Turata, Dinka Peračića i Deana Laha, koji će svojim izlaganjem i kratkim prezentacijama povezati svijet arhitekture sa trenutno najaktuelnijim globalnim fenomenom – pandemijom koronavirusa. Gosti će se osvrnuti na teme Dana arhitekture koje su moderirali: „Kontinuirani enterijer“, „Prostor slobode“ i „Promišljanje paradigmi“, ali i ostale teme, pozicionirati ih na aktuelni svijet arhitekture, uticaja pandemije na struku, kao i moguće scenarije razvoja događaja u regionu i svijetu.

Umjesto dosad neophodnog putovanja na Dane arhitekture u Sarajevo, svim zainteresovanim posjetiocima širom svijeta omogućeno je da virtuelno putem aplikacije Zoom prisustvuju Noći arhitekture, koje će se održati u četvrtak 23. aprila u 20 sati.

Kako biste prisustvovali ovom izdanju Noći arhitekture, potrebna je registracija prekao linka na Facebook stranici Dana arhitekture. Sve dodatne informacije i aktuelnosti takođe su dostupne na društvenim mrežama festivala: Facebook, Instagram, Twitter, kao i na zvaničnoj web stranici www.daniarhitekture.ba.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9395/93866609_2960855320619526_1643196556930711552_o.png
  • /uploads/attachment/vest/9395/dean.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9395/dinko.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9395/Idis_Turato.jpg