Navigacija

Monografija „Vjerski objekti nacionalnih manjina u BiH“ predstavljena na Sajmu turizma u Beogradu

UNIBLKnjigeAktuelnosti

Monografija „Vjerski objekti nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini“, predstavljena je 22. februara 2020. godine na 42. Međunarodnom sajma turizma u Beogradu.

Monografija, čiji su autori profesori Univerziteta u Banjoj Luci, predstavljena je na zajedničkom štandu Predstavništva Republike Srpske i Turističke organizacije Republike Srpske. Sadržaj i tematske mape vjerskih objekata nacionalnih manjina predstavio je prof. dr Ljubiša Preradović, jedan od autora monografije.

U monografiji je prikazano 46 postojećih, ali i vjerskih objekata nacionalnih manjina čija je izgradnja u toku (Italijana, Jevreja, Nijemaca, Poljaka, Rusa, Slovaka, Ukrajinaca i Čeha) koji se nalaze na teritoriji BiH. Jedno od poglavlja u monografiji je i Vjerski objekti nacionalnih manjina u funkciji promocije u turizmu, što potvrđuje da se radi o kvalitetnom turističkom proizvodu.

Predstavljeno je i pet tematskih mapa vjerskih objekata nacionalnih manjina koji se nalaze na teritoriji grada Banja Luka, opštine Prnjavor, zajednička mapa grada Gradiška i opštine Laktaši, te mape vjerskih objekata koji pripadaju njemačkoj i jevrejskoj nacionalnoj manjini.

Inače, izdavači monografije ,,Vjerski objekti nacionalnih manjina u BiH” su Univerzitet u Banjoj Luci i Međunarodno udruženje naučnih radnika - AIS.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9269/AGGF_promocija_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9269/AGGF_promocija_2.jpg