Navigacija

Posjeta studenata građevinarstva Institutu za vodoprivredu "Jaroslav Černi" u Beogradu

AktuelnostiGrađevinarstvoNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

Dana 25. decembra 2019. godine studenti treće godine studijskog programa Građevinarstvo, i četvrte godine Hidrotehničkog usmjerenja Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, u pratnji nastavnika i saradnika posjetili su Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ u Beogradu. Posjeta je organizovana u saradnji sa profesorima Građevinskog fakulteta u Beogradu.

Na Institutu su imali prilike da se upoznaju sa organizacijom i radom Instituta za vodoprivredu, sa fizičkim modelima hidrotehničkih objekata izgrađenih u laboratoriji Instituta. Sa laboratorijom za ispitivanje kvaliteta vode i kalibriranje hidrometriskih krila.

U laboratoriji je prikazano hidrauličko ispitivanje na fizičkom modelu Hidroelektrane Una Kostela na rijeci Uni, izgrađenom u laboratoriji Instituta. 

Cilj posjete jeste upoznavanje sa fizičkim modelima i hidraulička ispitivanja na istim, kao i ostvarivanje buduće saradnje sa Institutom za vodoprivredu „Jaroslav Černi“.

U realizaciji stručne ekskurzije pomogli su: Kompanija Binis Beton d.o.o. Banja Luka, Regeneracija prijatelj okoliša d.o.o., Velika Kladuša.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9014/Jaroslav_Cerni_AGGF.JPG