Navigacija

Specijalna nagrada za instalaciju studenata AGGF-a

AktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFRadionice i izložbeNagrade

#BLink – prostorna i svjetlosna instalacija, Banja Luka – Small SCALE tima Istraživačkog centra za prostor, kojim koordiniše dr Igor Kuvač, stručni saradnik u nastavi na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci,  dobitnik je specijalne nagrade Collegium Artisticum 2019 za inovativni pristup u radu sa javnim prostorima.

Riječ je o nagradi koja je dodijeljena u petak, 5. aprila 2019. godine, prilikom otvaranja izložbe Collegium Artisticum 2019, u istoimenoj galeriji u Centru Skenderija u Sarajevu 

Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova za ovogodišnju izložbu Collegium artisticum - Arhitektura, koju čine Adnan Harambašić, Grozdana Šišović i Aljoša Dekleva je od 56 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine,  odabrala 39 radova koji su izloženi na ovogodišnjem Collegium artisticumu.

Važno je napomenuti da je projekat među samo četiri selektovana iz Republike Srpske. 

Podsjećamo da su projekat zajednički realizovali Small SCALE tim Istraživačkog centra za prostor i režiser Mladen Đukić (Akademija umjetnosti Banja Luka i produkcija ‘’Aeon’’), uz podršku Grada Banja Luka i Turističke organizacija Banja Luka, te sponzorstvo firme ''Binis Beton''. Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Banja Luka, sredstvima koja su odobrena po Javnom pozivu za prijavu projekata za razvoj turizma, objavljenom 30. oktobra  2017. godine. 

Inače, Small SCALE tim za projekat #BLink su činili studenti Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta: Đorđe Raljić, Boško Miljević, Nemanja Topić (studenti građevinarstva) Nebojša Jeremić, Maja Medić, Neda Medić, Darja Premasunac (studenti arhitekture), te mentori Radovan Vukomanović, Una Okilj, Isidora Karan, Slobodan Peulić i koordinator Igor Kuvač.

Značajan doprinos realizaciji projekta su pružili Goran Dimitrić, Sonja Rapajić, Saša Zečević, Nataša Kapor i Nemanja Okilj.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7799/_BLink__Gro_plan.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7799/7___BLink_i_korisnici_fotografije.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7799/5_ambijentalni_prikaz_3D.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7799/ICP__SS__CA019__OA_za_kaktlog.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7799/ICP__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7799/ICP__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7799/ICP__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7799/ICP__4_.jpg