Navigacija

Konkurs za poslovne ideje u okviru projekta Ecapital Culture 2019 - Adriatic Start-up School

AktuelnostiMeđunarodni projektiStudentska mobilnostStipendije

Obavještavamo sve zainteresovane da je otvoren poziv za prijave na konkurs za poslovne ideje u okviru projekta Ecapital Culture 2019 - Adriatic Start-up School. Konkurs je otvoren do 17. marta 2019. godine.

Ecapital Culture - Adriatic Start Up škola je usmjerena na mlade ljude iz zemalja jadransko-jonske makro regije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija, Slovenija), motivisane da rade posao usmjeren na jačanje kulturne baštine ove regije.

Glavna svrha projekta je ekonomski razvoj kulturnog turizma, kroz kreativnost i talent mladih budućih poduzetnika. Kulturna baština jadranske makro regije pruža mogućnost razvijanja inovativnog pokretanja koji može privući kulturni turizam od posebnog interesa i ekonomske vrijednosti.


Projekat promoviše i finansira Fondacija Marche, Trgovačka komora Ankona, Politecnica delle Marche, Grad Ankona i regionalna vlada oblasti Marche, a upućuje se poziv mladim budućim preduzetnicima iz različitih država makro regije (poseban poziv je upućen mladim iz regije Marche u Italiji), koji će imati priliku pohađati školu i dva mjeseca besplatno borave u Ankoni, zahvaljujući stipendijama koje nudi Fondacija Marche.

Škola Mole Vanvitelliana (Ankona - Italija) počinje svoj rad 6. maja, a završava 28. juna 2019. godine.

Više infomacija potražite na ovoj stranici http://startupschool.ecapital.it/ ili u priloženoj brošuri