Navigacija

Treća nagrada na Međunarodnom salonu urbanizma

AktuelnostiArhitekturaRadionice i izložbeNagrade

Treća nagrada na Međunarodnom salonu urbanizma Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet na 27. Međunarodnom salonu urbanizma u Rumi osvojio je četiri nagrade i dva priznanja.

Jedno od priznanja u kategorija „Digitalne tehnike, dizajn i produkcija u urbanizmu i arhitekturi; medijska prezentacija urbanizma i arhitekture“ otišlo je u ruke dr Tijane Vujičić, Dragane Tepić i dr Maje Ilić, za projekat jezera Balkane „Makete zoning planova – otvoreni poligoni za ispitivanje razvojnih mogućnosti“. 

Takođe, u kategoriji studentskih radova, četiri studentska AGGF-a Banja Luka osvojili su priznanje za idejno urbanističko- arhitektnsko rješenje ulazne zone i zone hotela Turističko-rekreacionog centra ''Balkana'' .

Međunarodni salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija koju organizuje Udruženja urbanista Srbije, a na kojoj su predstavljena najznačajnija aktuelna dešavanja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija. Ovogodišnji 27. Salon održao se u Rumi, a na njemu su izložena 133 rada iz oblasti profesionalnih radova i 30 studentskih radova. 

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Banja Luka je na ovogodišnjem Salonu postigao veliki uspjeh, kako u oblasti profesionalnih radova, tako i u kategoriji studentskih radova. U oblasti profesionalnih djelatnosti,

Fakultet se predstavio sa tri rada u kategorijama:

1) konkursi,

2) istraživanja, studije i projekti iz oblasti: zaštite prirode, zaštite predjela, zaštite životne sredine i pejzažne arhitekture i

3) digitalne tehnike, dizajn i produkcija u urbanizmu i arhitekturi; medijska prezentacija urbanizma i arhitekture.

U kategoriji studentskih radova na Konkurs za učešće na Salonu je prijavljeno ukupno 80 radova od kojih je 26 došlo sa AGGF-a. Trideset radova je ušlo u uži izbor i predstavljeno je na izložbi Salona, od čega je 11 studentskih radova sa AGGF-a.

Izvor: opština Mrkonjić Grad

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7148/Tijana_Vujicic_1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7148/Balkana_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7148/Tijana_Vujicic.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7148/Balkana_5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7148/Balkana_6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7148/Balkana_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7148/Balkana_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7148/Balkana_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7148/3-nagrada-aggf_mg_ruma_001.png