Navigacija

Potpisan sporazum o saradnji JP Putevi RS d.o.o. Banja Luka i Arhitektonsko-geodetsko-građevinskog fakulteta Banja Luka

AktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća ''Putevi Republike Srpske'' d.o.o. Banja Luka i Brankica Milojević, dekan Građevinsko-geodetsko-arhitektonskog fakulteta Banja Luka (AGGF) potpisali su danas sporazum o saradnji JP ''Putevi RS'' d.o.o. Banjaluka i AGGF Banja Luka.

Sporazum predviđa raznovrsnu saradnju u pogledu unapređenja stručne prakse  studenata AGGF-a, organizovanja i realizovanja naučno-stručnih istraživanja, saradnju na rješavanju stručnih zadataka, te drugi oblici saradnje od obostranog interesa.  
 
"Studentima ovog fakulteta biće omogućeno prisustvo na gradilištima kojima rukovode "Putevi Republike Srpske". Tim načinom omogućićemo njihovo stručno usavršavanje, a mi ćemo moći da koristimo znanja kojima raspolaže fakultet. Ovom prilikom pozivam i ostala preduzeća i ustanove na ovakav oblik saradnje", rekao je Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora JP ''Putevi RS'', nakon potpisivanja sporazuma. 
 
Brankica Milojević, dekan AGGF izrazila je veliko zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma i istakla da je ovaj sporazum posebno značajan za studijski program građevinarstva, za njegove studente i nastavnike. 
 
"Veoma je važna saradnja sa strukom i privredom s obzirom na profil stručnjaka koje školuje ovaj fakultet i zadovoljstvo mi je što stručne institucije iskazuju interes za saradnjom i partnerske odnose sa našim fakultetom, čija je osnovna obaveza podizanje kvaliteta nastave i povezivanje sa strukom, te približavanje sa tržištem rada", naglasila je Brankica Milojević, dekan AGGF. 
 
Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" d.o.o. Banja Luka su, nakon potpisivanja sporazuma, AGGF-u donirali i 30 građevinskih šljemova. 

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5641/potpisan_sporazum_AGGF.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5641/%D0%A1%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC_%D0%88%D0%A3_%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B8.png