Navigacija

Studiranje u Francuskoj

Međunarodna saradnjaKonferencije i skupoviAktuelnostiSavez Studenata AGGFStipendije

Francuski institut u Bosni i Hercegovini po četvri put za redom organizuje Sajam francuskih univerziteta, koji pruža priliku za upoznavanje sa brojnim francuskim univerzitetima, načinima i uslovima upisa na francuske visokoškolske ustanove, studiranjem na francuskom i engleskom jeziku u svim oblastima i mogućnostima finansiranja i studija.

Posetite štandove učesnika (Sciences Po Paris, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Državni institut za primenjene nauke Rouen, Univerzitet Lyon 1, Tehnološki fakultet Compiègne, niverzitetska Agencija Frankofonije, Visoka škola za nastavu i obrazovanje Univerziteta u Bordou, CESI - Visoka inženjerska škola, MGEL - studentsko osiguranje, Campus France BiH i Francuski institut u Bosni i Hercegovini i upoznajte se sa bogatom ponudom studijskih programa u svim oblastima, na francuskom i engleskom jeziku.

Tokom Studentskog dana ujedno će biti i otvoren konkurs za stipendije Vlade Francuske za akademsku 2018/2019. godinu za koju se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH. Sajam francuskih univerziteta će biti održan 30. oktobra od 10h - 15h na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Za više informacija sledite fejzbuk stranicu Campus France Bosnie-Herzégovine.