Navigacija

Umjetnička instalacija „Think Freedom“

Aktuelnosti

Povodom Međunarodnog dana mira 21. septembra 2016. i u okviru Dana evropske baštine u 20:00 časova otvorena je instalacija pod nazivom „Misli Sloboda: Između danas i sutra“ (Think Freedom: Between Today and Tomorrow) umjetnice Edine Selesković. Za prostornu koncepciju rada u Banjaluci u holu i na platou Muzeja savremene umjetnosti RS zaslužan je tim AGGF-a doc.dr Marina Radulj, Radovan Vukomanović i Milana Nedimović.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici Američke ambasade u BiH, partnerice iz Rotary kluba "Gloria" Banjaluka, predstavnici AGGF-a i drugih institucija kulture, umjetnici i druga brojna publika.

U okviru postavke održana je i radionica sa učenicima banjalučke Gimnazije koji su sa umjetnicom Selesković razgovarali o umjetnosti i granicama, slobodi i zajedništvu. Njihove poruke su kasnije ispisane na krilima ptica i integrisane u samu postavku ispred MSU-a zajedno sa porukama učenika iz gradova u kojima je instalacija već postavljana. Nakon Banjaluke instalacija putuje u Split, Zagreb, Kopenhagen, Beč, Parizu , Njujorku itd.

Pozivamo studente i nastavnike  da u narednim danima (do 01. oktobra 2016.) posjete Muzej i vide instalaciju.

Više o instalaciji na:
LINK 1 ,  LINK 2

 PROCES  -  FINAL  -  OTVARANJE

[ngg_images gallery_ids="83" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"][/ngg_images]

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3375/Otvaranje_Think_Freedom-15.jpg