Navigacija

Građevinijada 2023.

Savez Studenata AGGF

Savez studenata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta je nakon mnogo godina učestvovao na Građevinijadi. Ovogodišnja Građevinijada je održana na Ohridu, Sjeverna Makedonija, u periodu od 15. do 19. maja i okupila je 1300 studenata regiona. 

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet i Republiku Srpsku je predstavljalo 45 studenata, koji su se sa kolegama iz 21 grada takmičili u stručnim kvizovima znanja i sportskim aktivnostima.

Studenti su učestvovali na kvizovima znanja iz: statike konstrukcija, betonskih konstrukcija, metalnih konstrukcija, mehanike tla i fundiranja, organizacije građenja i menadžmenta, saobraćajnica i geodezije, dok su se takmičili u obje konkurencije odbojke, basketu, fudbalu, rukometu, stonom tenisu i šahu. Ekipa iz saobraćajnica, koju su činili Nikola Klještan, Andrej Savković i Srđan Domazet, zauzela je prvo mjesto, dok je ekipa geodezija, u sastavu Jelena Lalović, Jelena Kolorogić i Emilija Savić, zauzela treće mjesto. AGGF je osvojio drugo mjesto u basketu, dok su se rukometaši okitili bronzanom medaljom. Zapažen rezultat su ostvarile ekipe u hidrotehničkim konstrukcijama i stonom tenisu, kojima su usljed neiskustva i sportske sreće izmakla pobjednička postolja.

Iako su naši studenti prvi put učestvovali na Građevinijadi u znatno manjem broju od drugih fakulteta, Savez studenata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta je zabilježio odličan rezultat i u generalnom plasmanu zauzeo visoko šesto mjesto od ukupno 21 fakulteta.

Studenti su se svakodnevno na žurkama družili sa kolegama iz drugih gradova, stekli nova prijateljstva i poznanstva, razmjenjivali iskustva sa fakulteta, te ostavili prostor za buduću saradnju. Pored takmičenja u znanju i sportu, druženjima i žurkama, studenti su imali mogućnost obići mnoge znamenitosti ovog kraja, a to su: grad Ohrid, brojni manastiri, plovidba Ohridskim jezerom, muzej na vodi, kao i grad Skoplje.

Odlazak na Građevinijadu ne bi bio moguć bez rukovodstva Saveza studenata ispred SP Građevinarstvo, organizatora sa Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Pazaru, kao i mnogobrojnih sponzora iz struke. Sponzori, koji su prepoznali ovu ideju i pomogli njenu realizaciju, su: GP Krajina d. o. o. Banja Luka, TBL nekretnine d. o. o. Banja Luka, PRODA MONT d. o. o. Doboj, Hidroenergo d. o. o. Banja Luka, Arting invest  d. o. o. Gradiška, Plan plus Modriča, ACS studio d. o. o. Banja Luka, Beton d. o. o. Gradiška, CPK d. o. o. Banja Luka, Rankić-Grozdanić d. o. o. Vukosavlje i GIFA Consulting Banja Luka. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim gorenavedenim sponzorima, koji su prepoznali želju i potrebu studenata i pomogli realizaciju odlaska na Građevinijadu. Nadamo se i budućoj saradnji na drugim aktivnostima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12524/%D0%BF%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12524/%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0_%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12524/%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%9B%D0%B0_%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12524/%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B2%D1%80%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0.jpg